Οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας

18:26 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Η πρώτη καραντίνα μας έμαθε πολλά. Πολλά ζευγάρια δοκιμάστηκαν, κάποια άντεξαν και κάποια ήρθαν απότομα σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα. Τα πορίσματα από την πρώτη καραντίνα έρχονται να διαμορφώσουν τον οδηγό επιβίωσης για ζευγάρια κατά τη διάρκεια της δεύτερης.

Οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια

Για εσένα και τους περισσότερους έρχεται ένας μήνας στο σπίτι, συντροφιά με το σύντροφο σου και τα παιδιά σου αν έχεις. Το να είσαι 24/7 μαζί με τον άνθρωπό σου είναι κάτι το οποίο πάει κόντρα στη ζωή που είχες μάθει μέχρι να σε χτυπήσει το 2020! Πολλά ζευγάρια έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη

κατάσταση ακόμα και υπό καθεστώς ανεργίας και το άγχος και η ψυχική βιοπάλη είναι τεράστια. Γι’ αυτό οι παρακάτω συμβουλές πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τόσο τη σχέση σου όσο και εσένα!

FreepikΚαλή επικοινωνία

Πολλές φορές, με ή χωρίς καραντίνα, υποθέτουμε ακούσια τι μπορεί να σκέφτεται ο άλλος για την κατάσταση ή για εμάς τους ίδιους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα πέφτουμε πολύ έξω και όμως έχουμε μία ισχυρογνωμοσύνη ότι είμαστε σωστοί και 100% σίγουροι. Καλό θα είναι να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό! Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία (δεν είναι ντροπή, όλοι το κάνουμε), καλό θα ήταν να αρχίσεις να επικοινωνείς τις σκέψεις σου με το σύντροφό σου και να μη προδικάζεις τα πράγματα από μόνη σου! Να θυμάσαι ότι είναι μία περίοδος αγχωτική για όλους, και ο φόβος μας κάνει να παραληρούμε. Η λύση είναι το να μην απομακρύνεσαι από το σύντροφό σου αλλά να συζητάς τη σκέψη σου μαζί του.

Μην το παίρνεις προσωπικά

Όλοι θα πούμε μία κουβέντα παραπάνω και τις περισσότερες φορές δε χρειαζόμαστε καν τον κορονοϊό για να μας βοηθήσει σε αυτό. Τώρα όμως πιο πολύ από ποτέ πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις τα πράγματα τις μετρητοίς και να αφήνεις να πέφτει και καμία κουβέντα στο πάτωμα καθώς ξέρεις ότι τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου είσαστε στην τσίτα! Αν μιλήσετε απότομα ο ένας στον άλλο, μην πεισμώσετε. Η ένταση, η ανασφάλεια, το άγχος και ο φόβος είναι αυτά που ευθύνονται γι’ αυτό. Αν όμως το αφήσεις να γίνει αιτία τσακωμού, ενώ ξέρεις την αιτία, τότε φταις και εσύ. Προσπάθησε να είσαι πιο διαλλακτική και υπομονετική. Είναι μία περίοδος που είναι δύσκολη για όλους.

PexelsΠάρε το χώρο σου

Το ότι είσαι σε καραντίνα με τον σύντροφό σου δε σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε όλο το χρόνο μαζί. Μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και χωριστά. Όσο ωραίο και να είναι το να περνάτε χρόνο μαζί και να κάνετε παρέα αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεστε και χρόνο ξεχωριστά με τον εαυτό σας. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που απολαμβάνετε και χώρια γιατί σίγουρα υπάρχουν και διαφορές σε αυτά που σας αρέσει να κάνετε. Το να περάσετε και λίγο χρόνο με τον εαυτό σας μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σας. Μη το φοβάσαι! Κάν’ το πράξη και θα δεις ότι έχει κι αυτό τη γοητεία του!

Αυτός ο οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια υπάρχει μόνο για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον σύντροφό σου και να σας κάνει πιο δυνατούς μετά από αυτό. Υπομονή και… stay happy and healthy at home!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδηγός,odigos