Ιδέες design για να εκμεταλλευτείς το χρόνο στο σπίτι και να αλλάξεις τη διακόσμησή σου στην καραντίνα!

16:34 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του covid-19 ήρθε για να μας κλείσει άλλο έναν μήνα μέσα στο σπίτι και μπορεί να αναρωτιέσαι τι να βρεις να κάνεις στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Εδώ έρχομαι εγώ για να σου δώσω τη λύση και τις ιδέες για να ξαναδιακοσμήσεις το σπίτι σου!

Ιδέες για να ξαναδιακοσμήσεις το σπίτι σουΆλλαξε θέση στα έπιπλα

Άλλαξε οπτική γωνία και δες το σπίτι σου αλλιώς χρησιμοποιώντας την απλή τεχνική του να αλλάξεις θέση στα έπιπλα του σπιτιού σου. Για πολλούς λόγους και όχι μόνο για λόγους διακοσμήσεις αυτή είναι

μία υπέροχη ιδέα! Αρχικά θα καθαρίσεις σε βάθος κάτω από εκείνο τον καναπέ που είναι στην ίδια θέση για χρόνια ή κάτω από το κρεβάτι σου. Είναι μία υπέροχη ευκαιρία να συνδυάσεις και τα χαλιά (αν δε τα έχεις στρώσει ακόμα) ή να στολίσεις από νωρίς ώστε να κάνεις την γιορτινή περίοδο να κρατήσει πολύ παραπάνω!

PixabayΑναδιάταξε τη βιβλιοθήκη σου

Η βιβλιοθήκη σε ένα σπίτι λένε ότι είναι η ψυχή του! Έτσι, τώρα έχεις όλο το χρόνο, να αναδιαμορφώσεις τη διάταξη των βιβλίων σου στη βιβλιοθήκη. Να την καθαρίσεις, να την ξεσκονίσεις και γιατί όχι να βάλεις τα βιβλία σου με άλλη διάταξη από ότι τα είχες όπως για παράδειγμα ανά θεματολογία. Να βρεις χώρο ακόμα και για εκείνα που τα έχεις στριμώξει ή τα έχεις αφήσει στο κομοδίνο σου γιατί δεν είχες τον χρόνο να κάνεις ακριβώς αυτό… ανακατανομή!

Βάψε τα έπιπλα

Μπορεί να έχεις κάποιο ή κάποια έπιπλα στο σπίτι σου που τα έχεις βαρεθεί ή θα ήθελες να τους δώσεις άλλη μορφή για να μην αναγκαστείς να πάρεις καινούρια. Σε αυτή την περίπτωση είναι μία ευκαιρία να ασχοληθείς και να τα κάνεις σαν καινούρια. Προσωπικά σου προτείνω να δοκιμάσεις τα χρώματα κιμωλίας, έχουν λίγο μπελά αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και επίσης αν δε το κάνεις τώρα που θα έχεις το χρόνο, πότε;

Unsplash/Radu Marcusu Άλλαξε τη διακόσμηση του τοίχου σου

Κάνε μία βόλτα στο σπίτι σου και παρατήρησε τη διακόσμηση που έχεις κάνει στους τοίχους. Μήπως θα ήταν μία ωραία ιδέα να τους αλλάξεις θέση ή ακόμα και δωμάτιο; Ακόμα μία ιδέα είναι να αξιοποιήσεις τυχόν κορνίζες που έχεις αποθηκεύσει γιατί δεν έβρισκες ποτέ το χρόνο να βρεις ποια φωτογραφία θα ήθελες να βάλεις μέσα. Θα είναι και μία ευχάριστη διαδρομή στις αναμνήσεις σου το να δεις παλιές φωτογραφίες!

Φτιάξε το μπαλκόνι ή τον κήπο σου

Υπέροχο project το οποίο θα σου χαρίσει ακόμα έναν χώρο στο σπίτι σου. Μπορεί να έρχεται χειμώνας όμως το να φτιάξεις τη βεράντα σου με μερικές γλάστρες και να μπεις στον κόσμο των φυτών μαθαίνοντας για αυτά θα δεις ότι θα σου ανοίξει την πόρτα για ένα καινούριο χόμπι.. την κηπουρική! Έχεις όσο χρόνο θα ήθελες να διαβάσεις για τα διάφορα είδη φυτών, να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν και να αφιερώσεις χρόνο να μάθεις τις ιδιαιτερότητες τους προκειμένου να τα φροντίσεις σωστά.

Τώρα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ξαναδιακοσμήσεις το σπίτι σου και να το ετοιμάσεις για έναν γιορτινό χειμώνα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιδέες design για να εκμεταλλευτείς το χρόνο στο σπίτι και να αλλάξεις τη διακόσμησή σου στην καραντίνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα