Έχεις συνδυάσει τα αγαπημένα σου φρέσκα φασολάκια με κοτόπουλο; Αν όχι ετοιμάσου να ξετρελαθείς!

15:32 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Αγαπημένο λαδερό πολλών είναι τα φρέσκα φασολάκια και ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται με φέτα! Είναι ένα φαγητό παραδοσιακό, απλό, νόστιμο και υγιεινό… Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να δώσεις μία διαφορετική νότα στα φρέσκα φασολάκια και ένας εξ αυτών είναι το να τα συνδυάσεις με κοτόπουλο. Αν θες να προσθέσεις, λοιπόν, λίγη πρωτεΐνη στο λαδερό σου τότε τα φασολάκια φρέσκα με κοτόπουλο

είναι η ιδανική επιλογή!

Τι θα χρειαστείς για τα φασολάκια φρέσκα με κοτόπουλο1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια2 πατάτες3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες1 κιλό ντομάτες τριμμένες1 κ.γ. μπούκοβο (αν σου αρέσουν τα πικάντικα αλλιώς παρέλειψε το)1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιέςΑλάτιΠιπέριΠως θα φτιάξεις τα φασολάκια φρέσκα με κοτόπουλοΠρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, το κοτόπουλο, το μπούκοβο και σκεπάζουμε το φαγητό.Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αφού περάσουν τα 40′, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε πάντα τα υγρά και έχουμε χαμηλωμένη τη φωτιά.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχεις συνδυάσει τα αγαπημένα σου φρέσκα φασολάκια με κοτόπουλο; Αν όχι ετοιμάσου να ξετρελαθείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα