Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Οι 3 τρόποι για να τα δεις

14:16 28/6/2022 - Πηγή: iPop

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων λαμβάνει τέλος σήμερα, 28/6, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022. Τώρα, μένει τα τελευταίο βήμα που είναι ο υπολογισμός των μορίων και η συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Ακολούθησε έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους και δες τον βαθμό σου!

Οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

της χώρας, περιέχοντας μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου –όχι τα ονομαστικά του στοιχεία- και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στη σελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, όσοι έχουν κάνει τα σχετικά βήματα και έχουν καταθέσει αίτηση, λαμβάνουν ήδη στα κινητά τους τηλέφωνα με γραπτό μήνυμα SMS τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022.

Πανελλήνιες 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αποτελέσματα μέσω SMS;

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 – Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων;

Ο υπολογισμός μορίων μπορεί να υπολογιστεί πολύ απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου ΓΕΛ που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία. Μη σταματάς ποτέ να τα κυνηγάς σε όποια ηλικία και αν είσαι!

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός ορίστηκε με την υπό στοιχεία Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) ΥΑ «Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών … το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.».

Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου. Σημειώνεται ότι οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την προαναφερθείσα Υ.Α.

Όλα αυτά που θα ήθελα να μου έχει πει κάποιος όταν έδινα Πανελλήνιες Εξετάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Οι 3 τρόποι για να τα δεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2022, Ανακοινώθηκαν,panellinies 2022, anakoinothikan