3 μυστικά για να εξοικονομήσεις χρήματα και να πάρεις επιτέλους το αυτοκίνητο που πάντα ήθελες

13:45 28/6/2022 - Πηγή: iPop

Για να πούμε και την αλήθεια, δεν είναι η ιδανική στιγμή για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Είτε ψάχνεις για ένα καινούριο, είτε για ένα μεταχειρισμένο όχημα, με την ακρίβεια να γίνεται όλο και πιο έντονη, σίγουρα πρέπει να βρεις ορισμένα tips ώστε να καταφέρεις να μαζέψεις τα χρήματα που χρειάζεσαι.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσεις να κρατήσεις το παλιό σου αυτοκίνητο για μερικά ακόμη χιλιόμετρα, βεβαιώσου ότι δεν σου κοστίζει περισσότερα χρήματα από όσα αξίζει. Παρόλα αυτά, εάν όντως χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο και βρίσκεσαι

«παγωμένη» οικονομικά αυτή τη στιγμή, αυτές οι τρεις συμβουλές θα σου λύσουν τα χέρια!

Έξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

«Πώς να μαζέψω λεφτά για αυτοκίνητο;» Έχουμε την απάντηση!Παίξε με τις εναλλακτικές

Εάν έχεις συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεσαι πραγματικά ένα δικό σου αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζεις το κόστος όλων των διαθέσιμων εναλλακτικών. 

Εάν η εξοικονόμηση τιμών είναι υψίστης σημασίας, πρέπει να είσαι ρεαλίστρια σχετικά με το τι μπορείς πραγματικά να αντέξεις οικονομικά. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αγορά ενός μικρότερου αυτοκινήτου από το προγραμματισμένο ή τη χρήση φυσικού αερίου.

 Εάν αναζητάς πραγματική αξία, μην συνδέεις την τιμή του αυτοκινήτου σου με το ποσό που βγάζεις—ή με το είδος του οχήματος που σου αρέσει. Αντίθετα, πρόσθεσε όλες αυτές τις αποδείξεις ταξί, τα εισιτήρια του μετρό και τα τιμολόγια ενοικίασης αυτοκινήτου και σκέψου πόσα θα γλιτώσεις προτιμώντας την εναλλακτική επιλογή!

Αύξηση των τιμών ενέργειας: 3 τρόποι για να δημιουργήσεις ένα eco friendly σπίτι και να μειώσεις τους λογαριασμούς σου

Προσδιόρισε τη χρηματοδότηση: Μετρητά ή τραπεζικό δάνειο

Η Bankrate κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την επιλογή του καλύτερου δανείου αυτοκινήτου και από τον Ιανουάριο του 2022, τα επιτόκια ήταν τόσο χαμηλά όσο 1,9% τον Απρίλιο και έως και 8,99%. Επειδή ένα αυτοκίνητο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που υποτιμάται – χάνει την αξία του με την πάροδο του χρόνου. Εάν πρέπει να χρηματοδοτήσεις την αγορά αυτοκινήτου, πάρε το καλύτερο διαθέσιμο επιτόκιο. 

Pexels

Επίσης, να είσαι ανοιχτή στη χρηματοδότηση από αντιπροσώπου της τράπεζας — αν είσαι έτοιμη να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα. Μπορεί να είναι ευκολότερο και απλούστερο να ακολουθήσεις το προϊόν δανείου που προσφέρει ο αντιπρόσωπος, αλλά επειδή τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής και τα επιτόκια είναι ανταλλάξιμα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι έχεις διαβάσει προσεκτικά το συμβόλαιό σου. Οι όροι σου ενδέχεται να διαφέρουν πολύ από τους διαφημιζόμενους όρους και τιμές. Ακόμα κι αν έχεις ένα επιτόκιο που φαίνεται χαμηλό, μην υποτιμάτε το σύνθετο επιτόκιο. Χρησιμοποίησε μια αριθμομηχανή δανείου αυτοκινήτου για να προσδιορίσεις το σύνολο του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των τόκων δανείου και της τιμής αγοράς. Σύγκρινέ το με τον αριθμό που υπολόγισες παραπάνω για να δεις αν η χρηματοδότηση είναι πραγματικά τόσο καλή όσο νόμιζες αρχικά. 

Προφανώς, εάν διαθέτεις το ποσό που χρειάζεται για να πληρώσεις το αυτοκίνητο σε μετρητά, είναι καλύτερο να σταματήσεις τη χρηματοδότηση εντελώς και να αγοράσεις το αυτοκίνητο αμέσως. 

Συμβουλές για να περιορίσεις την κατανάλωση της βενζίνης και να κάνεις οικονομία

Έρευνα αγοράς online

Εάν δεν έχεις αγοράσει ένα αυτοκίνητο τα τελευταία πέντε χρόνια, τότε δεν ξέρεις πώς είναι να παζαρεύεις με έναν πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Τώρα βέβαια, έχεις διαδικτυακές επιλογές που θα σου επιτρέψουν να περιηγηθείς και να διαλέξεις μόνη σου, με τον δικό σου ρυθμό και χωρίς την πίεση κάποιου που προσπαθεί να επισφραγίσει τη συμφωνία εντός της ώρας. Οι online αγορές μέσω website προσφέρουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις τιμές για εξοικονόμηση πόρων με τρόπο που απλώς δεν θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν αυτοπροσώπως. Θα εμφανίσουν επίσης τα αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σου, καθώς και σε άλλες που θα επιλέξεις. 

Τούτου λεχθέντος, εάν ξέρεις τι θέλεις, μία βόλτα στα site που είναι αρμόδια θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που ψάχνεις στην καλύτερη τιμή. Το ίδιο, ακριβώς ισχύει και με την ασφάλεια! Ελπίζω πραγματικά να σε βοήθησαν αυτές οι συμβουλές και σύντομα να σε δω με το νέο σου αυτοκίνητο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 μυστικά για να εξοικονομήσεις χρήματα και να πάρεις επιτέλους το αυτοκίνητο που πάντα ήθελες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 μυστικά για να εξοικονομήσεις χρήματα και να πάρεις επιτέλους το αυτοκίνητο που πάντα ήθελες,