Όχι. Το ότι κάποιος δεν κάνει παράπονο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του

20:06 27/6/2022 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές, οι leaders θεωρούν ότι τα μέλη της ομάδας τους είναι ευτυχισμένα στη δουλειά τους απλά επειδή και μόνο δεν κάνουν παράπονα γι’αυτήν. Ωστόσο, η έλλειψη παραπόνων δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά. Πώς θα μπορέσεις λοιπόν να καταλάβεις πότε ένας εργαζόμενος δεν είναι χαρούμενος;

Αγαπημένε μου μάνατζερ. Ήρθε η στιγμή να μάθεις να κάνεις περισσότερες ερωτήσεις! Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάποια ερώτηση σε κάποιον εργαζόμενο που να έχει να κάνει με την ψυχική του υγεία; Μπορεί μια και μόνο

ερώτηση να σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις ή από την άλλη να σε κάνει να προβληματιστείς για την ευημερία της ομάδας σου.

Γκρίνια για τη δουλειά: Ο μοναδικός κλέφτης της χαράς σου. Εσύ κρατάς τα κλειδιά της ευτυχίας σου

Πώς θα καταλάβεις ότι ένας εργαζόμενος δεν είναι χαρούμενος;

Αρχικά, ενημέρωσε τον υπάλληλό σου ότι αυτή δεν είναι μια συνομιλία σχετικά με την απόδοσή του ή ένα νέο πρότζεκτ, αλλά αντίθετα ένα check-in για να κατανοήσεις πώς τα πάει και πώς μπορείς να τον υποστηρίξεις καλύτερα.

Θα μπορούσες να πεις: «Ήθελα να σε ενημερώσω ότι εκτιμώ πολύ που σε έχουμε στην ομάδα μας. Καθώς μπαίνει το νέο έτος / τρίμηνο / κ.λπ., ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να κάνω check in για να βεβαιωθώ ότι έχεις μια καλή εμπειρία στη δουλειά. Δεν υπάρχει κάποια ατζέντα που θα ήθελα να φτιάξουμε, απλώς θέλω να σκεφτείς τα εξής πριν συναντηθούμε (επίλεξε 3-4 ερωτήσεις από την παρακάτω λίστα)»:

Πώς αισθάνεσαι με τη δουλειά γενικά; Ποιο μέρος της δουλειάς σου απολαμβάνεις περισσότερο; Ποια πτυχή της δουλειάς σου απολαμβάνεις λιγότερο; Πώς ένιωσες όταν μπορούσες να δουλεύεις απ’ το σπίτι; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα το προηγούμενο διάστημα και τι μπορώ να κάνω για να σε υποστηρίξω καλύτερα; Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά για να υποστηρίξω εσένα και την ομάδα; Υπάρχει κάτι για το οποίο θέλεις περισσότερο feedback από εμένα; Νιώθεις ότι μαθαίνεις και εξελίσσεσαι εδώ; Εάν όχι, μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω την εμπειρία σου;Pexels

Κάνοντας μια τέτοια συζήτηση με τους ανθρώπους που δουλεύεις μαζί, θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσο χαρούμενοι (ή όχι) είναι με τη δουλειά και το περιβάλλον. Αυτό που θέλεις είναι να έχεις γύρω σου εργαζομένους που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και τους προσφέρεις μέσα απ’ την ομάδα, μια ευκαιρία καριέρας κατά την οποία μαθαίνουν κι αναπτύσσονται. Εάν υπάρχουν δυσλειτουργίες μέσα στην ομάδα, απ’ όπου κι αν προκαλούνται (ακόμα κι από εσένα τον ίδιο), μόνο καλό θα σου κάνει να τις ξέρεις ώστε να τις διαχειριστείς.

«Παρακαλούνται θερμά, αυτοί που πιστεύουν ότι δεν γίνεται, να μην διακόπτουν εκείνους που το κάνουν»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όχι. Το ότι κάποιος δεν κάνει παράπονο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι,ochi