Πάμε βόλτα στην αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας (Photos)

13:55 17/6/2020 - Πηγή: iPop

Η αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας έχει παραδοθεί στους Αθηναίους και αποτελεί το πρώτο δείγμα που έχουμε απ’ τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Το φιλόδοξο project για την ανάπλαση του κέντρου παίρνει σάρκα και οστά και οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές!

Η πρώτη παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου έχει αλλάξει ήδη την εικόνα της Αθήνας, ενώ καθημερινά κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του

και οι οδηγοί ποδηλάτων έχουν επιτέλους χώρο για να διασχίζουν με ασφάλεια την περιοχή.

Το iPop.gr πήγε μια βόλτα απ’ το κέντρο της πρωτεύουσας για να σου μεταφέρει τις πρώτες εικόνες απ’ την αλλαγή!

Πάμε βόλτα στην αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας

Ο εντυπωσιακός πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα ξεκινάει απ’ την Βασ. Κωνσταντίνου και φτάνει μέχρι τη Βασ. Αμαλίας. Σ’ όλο αυτό το κομμάτι μικροί και μεγάλοι μπορούν να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο και να κάνουν τη βόλτα τους με ασφάλεια, απολαμβάνοντας τα ομορφότερα σημεία της πόλης!

Ακριβώς δίπλα στον κόκκινο πεζόδρομο έχει δημιουργηθεί μια προσωρινή διαδρομή για ποδήλατο, σε κίτρινο χρώμα με αντανακλαστικές και αντιολισθητικές βαφές.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε το γεγονός ότι σ’ εκείνο το σημείο το Τραμ έχει διακόψει τα δρομολόγιά του, με στόχο να διευκολύνει τους ποδηλάτες να φτάσουν ως τον ποδηλατόδρομο που δημιουργείται στην Πανεπιστημίου.

Η προσωρινή διαδρομή θα υπάρχει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το Τραμ σε εκείνο το σημείο.

Η παρέμβαση στη Βασιλίσσης Όλγας ενώνει το Ζάππειο με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού.

Η πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας δημιούργησε περίπου 10.500m2, νέου δημόσιου χώρου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Η νέα πλατεία Ομονοίας μέσα απ’ τον φακό του iPop.gr

Photos: Διονυσία Κερατιώτη

Το άρθρο Πάμε βόλτα στην αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα