Ουκρανή μαθηματικός γίνεται η 2η γυναίκα στην ιστορία με το «Νόμπελ των Μαθηματικών» – Η έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα βρίσκεται εδώ

13:24 6/7/2022 - Πηγή: iPop

Η Ουκρανή μαθηματικός Maryna Viazovska έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που έλαβε το διάσημο μετάλλιο Fields, το οποίο θεωρείται το βραβείο Νόμπελ στα μαθηματικά. Η γυναίκα αυτή και η ιστορία της είναι η έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα!

Η 37χρονη Viazovska έλαβε το μετάλλιο κατά τη διάρκεια τελετής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, μαζί με άλλους τρεις μαθηματικούς: τον 36χρονο Hugo Duminil-Copin από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τον 39χρονο Κορεατοαμερικανό June Huh, του Πανεπιστημίου Πρίνστον, και τον 35χρονο

Βρετανό μαθηματικό James Maynard, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αυτή η είδηση είναι ό,τι πιο συγκινητικό θα διαβάσεις σήμερα

Ουκρανή μαθηματικός: Η δεύτερη γυναίκα με μετάλλιο Fields!

Η Διεθνής Μαθηματική Ένωση, η οποία διαχειρίζεται το Μετάλλιο Fields, βράβευσε τη Viazovska, καθηγήτρια στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λωζάνη, για την ανακάλυψή της το 2016, η οποία αποδεικνύει ότι οι σφαίρες ίσου μεγέθους μπορούν να στοιβάζονται συμμετρικά στην όγδοη διάσταση και πάνω.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη απέδειξε μια θεωρία που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό αστρονόμο και φιλόσοφο Johannes Kepler πριν από περισσότερα από 400 χρόνια.

Το μετάλλιο Fields απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε μαθηματικούς κάτω των 40 ετών. Η αείμνηστη Maryam Mirzakhani από το Ιράν ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το μετάλλιο το 2014, ενώ τώρα η Maryna Viazovska κατάφερε να γίνει η δεύτερη γυναίκα που κρατά στα χέρια της το συγκεκριμένο βραβείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freeda (@freeda)

Το σχολείο τους βομβαρδίστηκε…Τώρα οι Ουκρανοί μαθητές επιστρέφουν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους στα ερείπια

Η τελετή αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διεθνούς Συνεδρίου των Μαθηματικών. Αλλά μεταφέρθηκε στη φινλανδική πρωτεύουσα αφού εκατοντάδες μαθηματικοί υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρόμενη για την επιλογή της Αγίας Πετρούπολης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα της Viazovska στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τη Maryna Viazovska πέρα από το εκπληκτικό της μυαλό κι όλα όσα έχει καταφέρει να πετύχει στον τομέα της, πρέπει να την θαυμάζουμε και για την ψυχική της δύναμη και το θάρρος να τολμήσει κάτι τέτοιο σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για την πατρίδα της.

Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν, και για ακόμα περισσότερους, αποτελεί την έμπνευση της ημέρας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ουκρανή μαθηματικός γίνεται η 2η γυναίκα στην ιστορία με το «Νόμπελ των Μαθηματικών» – Η έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα βρίσκεται εδώ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανή, Νόμπελ, Μαθηματικών –,oukrani, nobel, mathimatikon –