Οι καλοί άνθρωποι είναι η εξαίρεση μέσα στους σκοτεινούς καιρούς. Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερους από αυτούς

19:56 5/7/2022 - Πηγή: iPop

Οι καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς είναι σαν να βλέπεις ξαφνικά το ουράνιο τόξο σε μια βροχερή μέρα. Είναι τόσο σπάνιο πια μέσα σε αυτήν την γενική μαυρίλα που επικρατεί το να βρεθεί στο δρόμο σου ένας άνθρωπος που η καλοσύνη κατέχει την πρωταρχική θέση στο σύστημα αξιών του. Η καλοσύνη ανοίγει τις πόρτες. Όλες οι πόρτες θα ανοίξουν για τον καλό άνθρωπο όσο και αν πιστεύουν εκείνοι ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ακόμα και με νύχια και με δόντια τα δικαιώματά μας.

Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς

Δεν μιλώ μόνο για την ευγένεια,

αλλά το να είναι ένας άνθρωπος καλοπροαίρετος, να έχει μια γενική τάση να σε δικαιολογήσει, να μην σε παρεξηγήσει, να μην σε προσβάλει. Είναι μια σειρά από αξίες που έχει ακόμα αυτός ο άνθρωπος ταυτόχρονα με την καλοσύνη ανεπτυγμένες.

Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι δίκαιος, δεν έχει υψηλή ενσυναίσθηση και σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους.

Η καλοσύνη ανοίγει όλες τις πόρτες

Αν κάποιος σου ζητήσει κάτι, απαιτήσει κάτι, συζητήσει έντονα για κάτι, να θυμάσαι ότι εφόσον του συμπεριφερθείς με σεβασμό και καλοσύνη θα μαλακώσει και εκείνος. Κάθε άνθρωπος έχει ένα κουμπί και έχει ανάγκες οι οποίες υπάρχουν περίπτωση να έχουν μείνει ανικανοποίητες από καιρό. Αν τον ακούσεις αυτόν τον άνθρωπο, όσο παράλογος και αν μοιάζει αυτή τη στιγμή και του συμπεριφερθείς με καλοσύνη, καλοσύνη θα πάρεις πίσω.

Όσο δύσκολος και αν είναι, θα δεις ότι αμέσως θα ανταποκριθεί στην καλοσύνη. Αντίθετα αν πάνω στη δική του συμπεριφορά του απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο τι θα κερδίσεις; Σίγουρα μια κόντρα, ίσως δεν γίνει η δουλειά και των δύο σας και ίσως φτάσετε σε αδιέξοδο.

Θυμήσου τον εαυτό σου σε περιπτώσεις που ήσουν πραγματικά θυμωμένος ή ένιωσες αδικημένος. Αν κάποιος έρθει και σου πει: «Είμαι εδώ, σε ακούω, πώς μπορώ να σε βοηθήσω ώστε να νιώσεις καλύτερα» δεν είναι καλύτερο από το να έχεις απέναντί του κάποιον που παλεύει να βρει το δίκιο του μαζί με εσένα; Πού γυρεύει ένα «δικηγόρο» ή «τροχονόμο» για να κάνει τη δουλειά του καλά;

Pexels

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Πώς να αντιμετωπίσω έναν επηρμένο άνθρωπο χωρίς να βγω εκτός εαυτού!

Μοιάζουν με τον ήλιο

Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους και κάποιοι από αυτούς να είναι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν ότι μοιάζουν με τον ήλιο οι άνθρωποι αυτοί. Έχουν κοντά τους και γύρω τους πάντα ανθρώπους. Χωρίς να κάνουν τίποτα, απλά όντας ο υπέροχος εαυτός τους. Τραβάνε σαν το μέλι τους ανθρώπους κοντά τους.

Σκέψου έναν άνθρωπο που πάντα θα σε δικαιολογήσει, θα σου δώσει δίκιο, θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να μην νιώσεις άσχημα. Στο τέλος της κουβέντας ξεχνάς από πού είχε ξεκινήσει η συζήτηση, τι ήταν αυτό που ζητούσες και φεύγεις εντελώς ανάλαφρος από την συζήτηση μαζί του. Δεν είσαι πια το ίδιο αδικημένος.

Έχουν την ομορφιά που έχουν οι πανέμορφοι άνθρωποι που βλέπουμε στην τηλεόραση και στις πασαρέλες ακόμα και αν δεν έχουν τόσο όμορφα φυσικά χαρακτηριστικά. Η έμφυτη καλοσύνη τους όμως τους κάνουν να δείχνουν ακόμα πιο όμορφοι από αυτούς τους εφήμερα λαμπερούς ανθρώπους. Γιατί η καλοσύνη τους, τους δίνει μια αιώνια ομορφιά που πηγάζει από μέσα τους.

Μέσα στην γενική σκοτεινιά

Να είσαι ένας τέτοιος φωτεινός άνθρωπος που με την καλοσύνη σου υποστηρίζεις και βοηθάς τους ανθρώπους. Ακόμα και αν οι άλλοι δεν το κάνουν. Ακόμα και αν οι άλλοι φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να μην αδικηθούν, ακόμα και αν μπορεί να πληγωθείς, ας είσαι ο τύπος του ανθρώπου θα ήθελες να βρεθεί στο δρόμο σου όταν σε έχουν αδικήσει. Ας είσαι εσύ ο τύπος του ανθρώπου που θα ήθελες να βρεις μπροστά σου.

Η καλοσύνη γυρνάει πάντα πίσω σε σένα ακόμα και αν νομίζεις ότι μπορεί να σε θεωρήσουν θύμα, ότι να βγεις ο ριγμένος της υπόθεσης. Σε σενα θα έρθει πίσω το καλό.

Οι άνθρωποι που λάμπουν όταν κάνουν αυτό που αγαπούν, μας δίνουν έμπνευση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι καλοί άνθρωποι είναι η εξαίρεση μέσα στους σκοτεινούς καιρούς. Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερους από αυτούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα