Διακοπές με το παιδί: Το πιο ενημερωμένο checklist με όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις

18:00 5/7/2022 - Πηγή: iPop

Τι να πάρω μαζί στις διακοπές με το παιδί; Είναι η ερώτηση που κάνει η νέα μαμά που θα πάει διακοπές πρώτη φορά με το παιδί της. Όσο περνούν τα χρόνια και το παιδί σου μεγαλώνει η λίστα αυτή αφενός μικραίνει, αφετέρου είσαι πια περισσότερο προετοιμασμένη από την εμπειρία που απέκτησες τις προηγούμενες χρονιές. Η πρώτη φορά που θα πας διακοπές με το παιδί μοιάζει με μετακόμιση. Στην κυριολεξία αφού το μωρό χρειάζεται τα πράγματά του για οτιδήποτε κάνει, από το φαγητό του, μέχρι

τον ύπνο και το μπάνιο του.

Τι να πάρω μαζί στις διακοπές με το παιδί

Θυμάσαι μήπως και εσύ τις ανέμελες διακοπές των περασμένων ετών, που το μόνο που είχες να ετοιμάσεις ήταν η βαλίτσα με τα πράγματά σου; Τότε που ήσουν στο σπίτι σου και άλλος είχε φροντίσει να είναι καθαρά τα ρούχα σου, άλλος σου έφερνε την βαλίτσα σου από την αποθήκη και μη σου πω άλλος στην έφτιαχνε κιόλας. Ωραίες εποχές που όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Τώρα εσύ είσαι η μαμά και ο κλήρος πέφτει σε σένα, να πλύνεις και σιδερώσεις τα ρούχα και να φτιάξεις την βαλίτσα του παιδιού και τη δική σου. Έχω μια απίστευτη λύση που με βοηθά πάντα όταν ετοιμάζομαι για το ταξίδι και σήμερα την μοιράζομαι μαζί σου, με την ελπίδα να φανεί και σε σένα χρήσιμος. ΑΝ έχεις έτοιμη τη λίστα, είναι σαν να έχεις σχεδόν έτοιμα και τα πράγματα. Η λίστα είναι η μισή δουλειά.

Η λίστα με τα πράγματα του παιδιού για το ταξίδι

Για το φαγητό του:

ΜπιμπερόΑποστειρωτήΠιπίλεςΓάλαΜούλτι για τα φρούτα του και το φαγητό του, αν τα τρώει έτσιΚουτάλια του παιδιούΘερμός για βραστό νερό και φαγητού και τάπερΚαρεκλάκι για το φαγητό, υπάρχουν και μικρά σπαστά σαν τσαντούλα που μπορείς να πάρεις παντού μαζί σου.

Για το μπάνιο του:

Σελτεδάκια για τις αλλαγέςΤη μπανιερούλα του ( εκτός αν μπορείς να μπορείς να το κάνεις μπάνιο χωρίς αυτό)Τα αφρόλουτρά του και τα σαπούνια του για το μπάνιοΚρέμα για τις αλλαγές πάναςΟδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμαΠάνες πολλές ή γιογιό αν έχει εκπαιδευτείΝυχοκόπτη ή ψαλίδι για τα νύχια τουΧτέναΠετσέτα για το μπάνιο του και το πρόσωποPexels

Για τον Ύπνο του:

Το παρκοκρέβατο που μαζεύει και γίνεται βαλίτσα είναι αυτό που θα σε σώσει για τον ύπνο του. Συνήθως έχουν και στα ξενοδοχεία άλλα κάποιοι θέλουν να έχουν μαζί το δικό τους.ΣεντόνιαΤις πιτζάμες του (2 σετ) ή κάποιοι τους βάζουν αυτά τα ολόσωμα φανελάκια στον ύπνο.Αν έχει κάποιο αρκουδάκι ή πανάκι για ύπνο να μην το ξεχάσετε, γιατί θα δυσκολευτεί. ΚουβερτάκιΚουνουπιέρα

Για τη θάλασσα:

ΜαγιόΠάνες αδιάβροχεςΑντιηλιακό για μωρά ή παιδιάΚαπέλο ΓυαλιάΠετσέτα θάλασσας ( είναι βολικές αυτές που είναι σαν πόντσο)Μπρατσάκια ή σωσίβιοΦουσκωτή πισινούλα, που μπορείς να γεμίσεις με παιχνίδια και λίγο νεράκι ώστε να παίζει μόνο προφυλαγμένο από τους πιθανούς κινδύνους.

Φαρμακείο:

Κρέμα για να μη σε τσιμπήσουν τα κουνούπιαΚρέμα για τσιμπήματα από τα έντομαΠαυσίπονοΑγωγή αν έχει κάτι συγκεκριμένοΣύριγγα για να μετρήσεις το φάρμακο

Για τη βόλτα του:

Καρότσι ή κάποιο ποδηλατάκι για τις μετακινήσεις του , ανάλογα και την ηλικία τουΤσάντα αλλαξιέρα που έχεις συνήθως μαζί σου όλη του την προίκα

Ντύσιμο:

Παπούτσια για τη θάλασσα και παντοφλάκιαΠαντόφλες για το σπίτιΠέδιλα για τις βόλτες ή σπορτέξ ή ό,τι του φοράςΚάλτσεςΕσώρουχα, πολλάΈνα ή δύο καλά outfit για κάποια καλή περίσταση που μπορεί να πάτε.Πολλές αλλαξιές από casual outfit, κολάν, σορτσάκια, παντελόνια, φορέματα, φούστες, μπλούζες, Γενικά πάρε πολλά ρουχαλάκια αυτά τα μακό που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και δεν πιάνουν πολύ χώρο.

Παιχνίδια, βιβλια, πράγματα για τις δραστηριότητες του, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, μπλοκ για ζωγραφική.

Όταν εσύ έχεις μόνο μια βαλίτσα

Όπως κατάλαβες από τη στιγμή που θα κάνεις παιδί, λογικά θα πάρεις ολόκληρο το σπίτι μαζί σου στις διακοπές με το παιδί. Καθώς θα μεγαλώνει θα μάθει και μόνο του να κάνει τη βαλίτσα του και να γίνει και εκείνο υπεύθυνο για τα πράγματά του, όπως και να θυμηθεί να πάρει πίσω όλα τα πράγματα που πήρε από το σπίτι του πριν φύγει.

Γενικά δεν ξεχνάμε πώς είμαστε διακοπές όποτε καλό είναι να έχουμε το μυαλό μας χαλαρό όσο μπορούμε και αν οργανωθείς και τα μαζέψεις όλα όσα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη στη μόνιμη κατοικία σας, θα την κάνουν πιο εύκολη και στις διακοπές.

Καλά να περάσετε χωρίς άγχος και πανικό. Οι διακοπές με τα παιδιά είναι μια ευκαιρία να ευχαριστηθείτε ο ένας τον άλλον 24/7 και να κάνετε πράγματα που όλη τη χρονιά με τις δουλειές,τα σχολεία και τις δραστηριότητες ίσως δεν έχετε την ευκαιρία.

Πόσο αλλάζει η ανατροφή των παιδιών ανάλογα με τα ηλικιακά στάδια. Πότε γίνεται ευκολότερο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διακοπές με το παιδί: Το πιο ενημερωμένο checklist με όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διακοπές,diakopes