Φεύγω διακοπές! Πώς να αφήσω το σπίτι πίσω μου και τι να μην ξεχάσω

20:41 5/7/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να φροντίσεις το σπίτι πριν τις διακοπές; Σήμερα σου γράφω τη λίστα με το checklist με όλα όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις πριν φύγεις για τις διακοπές σου. Αυτές τις μέρες αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι. Η προετοιμασία ενός ταξιδιού είναι μεγάλη υπόθεση. Να πάρεις μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι, να φτιάξεις τις βαλίτσες σου αλλά παράλληλα να αφήσεις το σπίτι σου σε όσο γίνεται πιο καλή κατάσταση για την περίοδο που θα μείνει «μόνο του».

Το checklist για να ετοιμάσεις το σπίτι πριν τις διακοπές

Η προετοιμασία του σπιτιού πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά τις τελευταίες εβδομάδες.

Καλό είναι να μην φορτώσεις το ψυγείο και τα ντουλάπια με τρόφιμα. Τις τελευταίες μέρες μαγείρεψε όσα έχεις στην κατάψυξη και τα ντουλάπια, ώστε να αδειάσεις όσο περισσότερο γίνεται τις προμήθειές σου. Η αλήθεια είναι ότι με αυτόν τον τρόπο κάνεις εγγυημένα και οικονομία.

Ξεκίνα από το μπαλκόνι και τις βεράντες. Σήκωσε τις τέντες ψηλά αν έχεις. Επειδή δεν ξέρεις τι καιρό θα έχει όσο θα λείπεις δεν θες να επιστρέψεις πίσω και να σου έχει ξηλωθεί η τέντα ή να σου δημιουργηθούν θέματα σχετικά άλλα. Μάζεψε τα μαξιλάρια και τα όσο μπορείς τα έπιπλα κάτω από ένα μουσαμά ή με όποιον τρόπο τα αποθηκεύεις. Δεν θες όταν γυρίσεις να τα δεις καμμένα από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.Αν έχεις φυτά θα πρέπει να φροντίσεις με ποιον τρόπο θα τα διατηρήσεις ζωντανά, είτε με αυτόματο πότισμα είτε με κάποιον γείτονα ή συγγενή που θα αγγαρεύεις να κάνει τη δουλειά. Επίσης υπάρχει και μια μέθοδος για τα φυτά που τα βάζεις μέσα στη μπανιέρα με μπουκάλια νερό βυθισμένα στο χώμα και τραβάνε όσο νερό χρειάζονται. Τέλος υπάρχουν και αυτοποτιζόμενες γλάστρες, μια επένδυση που σε βοηθά να ξεμπελιάσεις από αυτόν τον καημό. Κουζίνα: Μην αφήσεις τίποτα από κρεμμύδια, πατάτες, σκόρδα και λοιπά ζαρζαβατικά στο σπίτι γιατί είναι αρκετά ευπαθή. Κράτα το ψυγείο και τα ντουλάπια σχετικά χωρίς πολλά τρόφιμα. Άσε μόνο αυτά που δεν χαλάνε, αναψυκτικά, ποτά, μαρμελάδες κλπ. Έχε υπόψιν σου ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει διακοπή ρεύματος οπότε αν υπάρχει κάποιο τρόφιμο εκεί μέσα μπορεί να χαλάσει.Άδειασε πλυντήριο πιάτων και άφησε λίγο ανοιχτή την πόρτα του. Βγάλε τις πρίζες από συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται. Δεν υπάρχει λόγος να καίνε ρεύμα ενώ θα λείπεις από το σπίτι.Κλείσε τον θερμοσίφωνα. Κλείσε το καπάκι από την λεκάνη της τουαλέτας και τις τάπες και τα σιφώνια από την μπανιέρα και τους νιπτήρες. Όταν δεν τρέχει νερό στους σωλήνες του σπιτιού βρίσκουν ευκαιρία τα οικιακά έντομα που ζουν στις αποχετεύσεις να κάνουν φωλιές και να γεννήσουν αυγά. Με αυτόν τον τρόπο όταν γυρίσεις σπίτι, ειδικά αν δεν έχεις κάνει απεντομωση υπάρχει πιθανότητα να δεις ζωύφια να βγαίνουν πάνω.Κλείσε όλα παντζούρια και τα παράθυρα. Κλείσε όλα τα φώτα! Εκτός αν θες να επενδύσεις σε κάποια ρύθμιση αυτοματισμού που ανάβει μόνο του κάποια λάμπα συγκεκριμένες ώρες. Κάνεις ένα σκούπισμα σε όλο το σπίτι και ένα σφουγγάρισμα και πια είσαι έτοιμος να φύγεις για το ταξίδι σου. Βάλε το συναγερμό σου και κλείδωσε καλά την πόρτα σου. PexelsΠώς θα ήθελες να βρεις το σπίτι σου όταν θα γυρίσεις από τις διακοπές

Αυτή η μέρα το ξέρω ότι δεν θες να έρθει σύντομα. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι ότι όλα τα ωραία τελειώνουν αργά η γρήγορα οπότε κάνε την εικόνα ότι μόλις τελείωσαν οι διακοπές σου και βάζεις το κλειδί στην πόρτα σου. Πώς θα ήθελες να είναι το σπίτι σου όταν θα γυρίσεις από τις διακοπές; Θα το βρεις όπως το άφησες, οπότε αν θες να είναι τακτοποιημένο και καθαρό άφησέ το έτσι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φεύγω διακοπές! Πώς να αφήσω το σπίτι πίσω μου και τι να μην ξεχάσω εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεύγω, Πώς,fevgo, pos