Όσα έγιναν τις 14 ώρες που αγνοούσαμε πού βρισκόταν η Ρωσίδα ρεπόρτερ η οποία διαδήλωσε on air κατά του πολέμου

13:06 16/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Marina Ovsyannikova, η Ρωσίδα δημοσιογράφος η οποία βρήκε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί στο δελτίο ειδήσεων σε Ρωσικό κανάλι και δημιούργησε ένα αντιπολεμικό βίντεο, αγνοούνταν για 14 ώρες. Έπειτα από αυτή την πρωτοβουλία της επιβλήθηκε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη.

Η Marina Ovsyannikova, συντάκτρια στο κρατικά ελεγχόμενο Channel 1, συνελήφθη αφού εισέβαλε στο πλατό τη Δευτέρα, 14/3, κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε «όχι πόλεμος».

«Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα»: Αυτή είναι η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων και διαδήλωσε κατά του πολέμου

Η ίδια αποκάλυψε ότι ανακρίθηκε για 14 ώρες και δεν κοιμήθηκε για δύο ολόκληρες ημέρες, ενώ παράλληλα δεν της δόθηκε πρόσβαση σε νομική βοήθεια.

Marina Ovsyannikova: «Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους»

Το πρόστιμο των 30.000 ρουβλίων, αφορά το βίντεο που δημιούργησε κι όχι για τη διαμαρτυρία της. Στο συγκεκριμένο βίντεο, κάλεσε τον ρωσικό λαό να διαμαρτυρηθεί ενάντια στον πόλεμο, λέγοντας ότι μόνο αυτός έχει τη δύναμη να «σταματήσει όλη αυτή την τρέλα που επικρατεί. Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους», είπε.

Δεν είναι σαφές εάν θα αντιμετωπίσει ξεχωριστές κατηγορίες σχετικά με τη διαμαρτυρία της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αν και υπήρχαν φόβοι ότι θα διωκόταν βάσει ενός πιο σοβαρού, νέου ποινικού νόμου που απαγορεύει να χαρακτηριστεί η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «εισβολή» ή διάδοση «fake news» για τη σύγκρουση.

Μετά την ακρόαση στο δικαστήριο, η κ. Ovsyannikova είπε στους δημοσιογράφους ότι έπρεπε να ξεκουραστεί μετά από δύο ημέρες χωρίς ύπνο.

«Η ανάκριση διήρκεσε για περισσότερες από 14 ώρες, δεν μου επέτρεψαν να έρθω σε επαφή με την οικογένεια ή τους φίλους μου, μου απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε δικηγόρο», είπε.

3 τρόποι να καταλάβεις εάν αυτό που διαβάζεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι fake news

Τόνισε επίσης ότι η ιδέα της διαμαρτυρίας της ήρθε μόνη της.

«Ήταν η αντιπολεμική απόφασή μου. Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου γιατί δεν μου αρέσει να ξεκινά αυτή η εισβολή από τη Ρωσία. Ήταν πραγματικά τρομερό», είπε στα αγγλικά καθώς έφευγε από το δικαστήριο.

Οι δικηγόροι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την κυρία Ovsyannikova για αρκετές ώρες μετά την κράτηση της το βράδυ της Δευτέρας.

Το πού βρισκόταν ήταν άγνωστο μέχρι που κυκλοφόρησε μια εικόνα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που την έδειχνε στο δικαστήριο με τον δικηγόρο Anton Gashinsky.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα έγιναν τις 14 ώρες που αγνοούσαμε πού βρισκόταν η Ρωσίδα ρεπόρτερ η οποία διαδήλωσε on air κατά του πολέμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop