Όλες οι δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας σε ένα app!

16:01 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Το δημιούργησαν 3 παθιασμένοι αναγνώστες και λάτρεις της γλώσσας (σε βαθμό που οι 2 την έχουν κάνει επάγγελμα). Από προσωπική τους ανάγκη να διαβάζουν πολλά και καλά βιβλία χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της σχετικά νέας online λέσχης ανάγνωσης Bookworm, της οποίας τα μέλη διαβάζουν κάθε μήνα το ίδιο βιβλίο και στη συνέχεια το συζητούν μεταξύ τους.

Οι 3 τους λοιπόν δημιούργησαν ένα online εργαλείο το οποίο για πρώτη φορά επιχειρεί να καταγράψει

όλες τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη συγκέντρωσε τα στοιχεία και επιμελήθηκε το περιεχόμενο της βάσης δεδομένων. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος σχεδίασε τη σελίδα και συντόνισε την υλοποίηση του έργου. Ο Χρήστος Γιοράν έγραψε τον κώδικα και οι Nevma προσάρμοσαν το εργαλείο στο stylesheet του site.

Στο web app μπορείς εύκολα να αναζητήσεις τα στοιχεία των βιβλιοθηκών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σου. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, καταγράφονται περίπου 500 σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά, η λίστα επιδέχεται βελτίωσης γι” αυτό τα σχόλια είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτα, αλλά απαραίτητα για την τελειοποίησή του. Το επόμενο βήμα είναι να γίνεις μέλος και έτσι να μπορείς να διαβάζεις σημαντικό όγκο βιβλίων, χωρίς κόστος. Δες το εργαλείο εδώ και μάθε περισσότερα για τη λέσχη ανάγνωσης εδώ.

The post Όλες οι δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας σε ένα app! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα