Μάθε πως να πείσεις το παιδί σου να διαβάζει

15:00 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Και εσύ ήσουν κάποτε παιδί και ξέρεις πως το διάβασμα δεν ήταν διασκεδαστικό. Μάθε πως να πείσεις το παιδί σου να διαβάζει.

Ήταν εκείνες οι σκοτεινές ώρες της ημέρας, που δεν ήθελες να διαβάσεις, γιατί πολύ απλά σε διέκοπτε από την ώρα του παιχνιδιού. Ακόμα και κάτι σχετικά ενδιαφέρον να ήταν, δεν ήθελες να το παρακολουθήσεις, εφόσον τίποτα δεν ήταν πιο ενδιαφέρον από τα παιχνίδια σου. Τώρα, όμως, που είσαι γονιός πρέπει να θυμηθείς αυτή τη παιδική πλευρά και να φερθείς έξυπνα. Πως μπορείς να πείσεις το παιδί σου να διαβάζει;

Παρουσίασε το σωστά

Αν του πεις πως πρέπει

να διαβάζει αλλιώς δεν θα παίξει, τότε θα το δει σαν αγγαρεία και δεν πρόκειται να το συμπαθήσει. Αν, όμως, το παρουσιάσεις με τον σωστό τρόπο, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να κάτσει και να ασχοληθεί με όρεξη. Δείξε πως είναι διασκεδαστικό και διάβασε μαζί του, παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Για παράδειγμα, αν πρέπει να διαβάσει μαθηματικά, τότε παίξε με τα στρατιωτάκια και κάνε πράξεις. Σιγά σιγά θα αλλάζεις το τρόπο εκμάθησης του παιδιού σου.

Δώσε επιβράβευση

Επιβράβευσε το παιδί σου όταν διαβάζει και τα πηγαίνει καλά. Μην το θεωρείς δεδομένο γιατί κι αυτό με τη σειρά του, όπως είναι λογικό, θα καταλάβει πως δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως, ένα απλό μπράβο γεμάτο ενθουσιασμό, θα του δώσει την ώθηση να βάλει τα δυνατά του για να σε ικανοποιήσει.

The post Μάθε πως να πείσεις το παιδί σου να διαβάζει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα