Γιατί να μην τρέξεις στον μαραθώνιο!

14:31 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι σου γράφουν και σε προτρέπουν να συμμετάσχεις σε κάποιον μαραθώνιο. Εμείς, θα σου δώσουμε λόγους για να μην τρέξεις στον μαραθώνιο! Όχι γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος, αλλά γιατί θέλουμε να προστατέψουμε την υγεία σου!

Έχεις να γυμναστείς χρόνια

Το να τρέξεις στον μαραθώνιο είναι μία εκπληκτική δικαιολογία για να μπεις σε φόρμα, αλλά να ξεκινήσεις τις προπονήσεις για τον μαραθώνιο και να είναι οι πρώτες ασκήσεις που θα κάνεις μετά τα χρόνια του Λυκείου, δεν είναι η καλύτερη ιδέα! Η προετοιμασία για έναν αγώνα αντοχής απαιτεί πειθαρχία, η οποία δεν είναι κάτι που ξαφνικά αποκτιέται

με την εγγραφή σου σε κάποιον αγώνα.

Η λύση: Ξεκίνα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και δημιούργησε μία ρουτίνα προπόνησης την οποία θα μπορείς να ακολουθήσεις. Ξεκίνα με προπονήσεις 3 φορές την εβδομάδα και ξεκίνα να προσθέτεις σε κάθε προπόνηση από ένα 10 λεπτο. Με αυτό τον τρόπο θα μπεις σταδιακά σε μία ροή και θα σου είναι πιο εύκολο να αρχίσεις να προπονήσεις για τον μαραθώνιο!

Σου το απαγόρεψε ο γιατρός σου

Η άσκηση είναι γενικά βασική για την υγεία μας, αν έχεις ιστορικό υψηλής χοληστερόλης, καρδιακής νόσου ή διαβήτη, ειδικά αν είσαι άνω των 40 ετών, είσαι κοντά στη παχυσαρκία και καπνιστής. Οι ειδικοί μάλιστα εξηγούν πως η παρατεταμένη αδράνεια μπορεί να καλύψει τη σταδιακή συσσώρευση πλάκας που μπορεί να αναπτυχθεί στην καρδιά. Η απότομη υπερβολική άσκηση, όμως, σε αυτή την κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου στον καρδιακό μυ –η οποία οδηγεί σε ανεπαρκή παροχή αίματος (ισχαιμία) και καρδιακή βλάβη.

Η λύση: Αν έχεις κάποιον από τους προαναφερθέντες παράγοντες κινδύνου, μίλα με το γιατρό σου πριν αρχίσεις το σπριντ. Μην πιέσεις τον οργανισμό σου παραπάνω από αυτό που αντέχει γιατί αντί να κάνεις καλό θα δημιουργήσεις μεγαλύτερα προβλήματα.

Χρειάζεσαι καλύτερη διατροφή

Μια αυστηρή θεραπευτική αγωγή απαιτεί ένα έξυπνο σχέδιο διατροφής. Αν, λοιπόν ακολουθείς ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα διατροφής καλό θα ήταν να μην εξουθενώσεις τον οργανισμό σου με μία τόσο σκληρή προπόνηση όσο αυτή του μαραθωνίου!

Η λύση: Πρόσθεσε 100 έως 200 θερμίδες επιπλέον σε κάθε γεύμα για τις πρώτες 6 έως 8 εβδομάδες και βάλε πολλά φρούτα και λαχανικά!

Έχεις μη ρεαλιστικούς στόχους

Αν πιστεύεις πως θα καταφέρεις να τρέξεις με μία ανάσα όλη την διαδρομή του μαραθωνίου, κάτσε στον καναπέ σου και μην το προσπαθήσεις καν! Πρέπει οι στόχοι σου να είναι ρεαλιστικοί. Ξεκίνα σιγά σιγά με μικρούς στόχους και στην πορεία των προπονήσεων θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις όλη τη διαδρομή!

Οι συνήθειες του ύπνου σου είναι καταστροφικές

Όταν ζητάς περισσότερα από τον οργανισμό σου πρέπει να του δίνεις τη δυνατότητα να γεμίζει ενέργεια. Αν πηγαίνεις για ύπνο στις 5 το πρωί και σηκώνεσαι στις 8 για την προπόνηση, δεν θα καταφέρεις τίποτα! Στην ουσία, θα τραυματιστείς, θα εξουθενωθείς και δεν θα μπορέσεις να βγάλεις εις πέρας ούτε το 1/3 του στόχου σου!

Η λύση: Ξεκίνα σταδιακά να αλλάζεις τους ρυθμούς του ύπνου σου ώστε να καταφέρεις να κοιμάσαι από 7-9 ώρες κάθε βράδυ πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμα της προπόνησης σου!

Δεν έχεις καλό κίνητρο

Αν δεν έχεις καλό κίνητρο στην πρώτη δυσκολία θα τα παρατήσεις, άρα καλό θα ήταν αν θέλεις να αρχίσεις τις προπονήσεις να βρεις το κίνητρο σου!

The post Γιατί να μην τρέξεις στον μαραθώνιο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα