Γιατί οι ήρωες του Disney είναι ορφανά;

12:32 23/9/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ήρωες του Disney είναι ορφανά ή μέσα στα πρώτα λεπτά από κάθε ταινία του μένουν ορφανά από κάποιον ή και τους δύο γονείς; Εμείς αναρωτηθήκαμε… δεν το βρήκαμε και άκρως φυσιολογικό ότι από την Άριελ (ορφανή από μητέρα) μέχρι τον Σίμπα (ο Μουφάσα –βλ μπαμπάς- πέθανε στα πρώτα λεπτά της ταινίας!) είναι ορφανά!

Και όμως, υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από όλες τις πονεμένες ιστορίες των ηρώων που μας συντρόφευσαν στα παιδικά –και όχι μόνο- χρόνια μας! Και πριν βιαστείς να απαντήσεις, να σου πούμε πως ο λόγος

δεν είναι μόνο για να μας ευαισθητοποιήσουν και να πλαντάξουμε στο κλάμα!
«Θα σας δώσω δύο ιστορίες που αιτιολογούν αυτό το κλισέ. Δεν συνηθίζουμε να μιλάμε γι αυτό, αλλά θα κάνω μία εξαίρεση!» λέει ο Don Hahn, executive producer της ταινίας «Maleficent» και συμπηρώνει: «ο πρώτος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι πως οι ταινίες διαρκούν το πολύ 90 λεπτά και το περιεχόμενο των ταινιών του Disney είναι το πώς μεγαλώνουν οι ήρωες. Είναι για εκείνη την ημέρα στη ζωή που θα πρέπει να αναλάβει ο ήρωας την ευθύνη. Ο Simba το έσκασε από το σπίτι, αλλά έπρεπε να επιστρέψει. Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο να δείξεις πως οι χαρακτήρες μεγαλώνουν και ωριμάζουν όταν έχουν χτυπηθεί από τη μοίρα, όπως το να χάσουν τους γονείς τους! Η μητέρα του Bambi σκοτώθηκε μόνο και μόνο για να ωριμάσει. Η Belle έχει μόνο τον πατέρα της εν ζωή αλλά τον χάνει, και αναγκάζεται να ωριμάσει και να αναλάβει τις ευθύνες της! Είναι ένα κλισέ που χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση της ομαλής πλοκής του σεναρίου!»

Ο Hahn, ο οποίος έχει εργαστεί και σε κλασικές ταινίες όπως «η πεντάμορφη και το τέρας» και «ο βασιλιάς των λιονταριών» εξήγησε πως υπάρχει ακόμα μία εκδοχή για το ότι οι ήρωες στις ταινίες του Disney είναι ορφανά. Αυτή είναι λιγότερο βασισμένη στην λογική και σίγουρα πολύ πιο καταθλιπτική! Στις αρχές της δεκαετίας του ‘40 ο Walt Disney αγόρασε ένα σπίτι στους γονείς του και είχε ζητήσει απο τους εργαζόμενους από το studio να φτιάξουν το φούρνο του σπιτιού. Όταν μετακόμισαν οι γονείς του στο σπίτι ο φούρνος κατέρρευσε και πέθανε η μητέρα του. Η οικονόμος του σπιτιού πήγε στην κατοικία των γονιών του το επόμενο πρωί και έσυρε έξω τους γονείς του. Ο πατέρας του ήταν άσχημα χτυπημένος και πήγε στο νοσοκομείο, η μητέρα του όμως είχε ήδη πεθάνει! Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Hahn, ο Disney δεν μίλησε ποτέ για τον θάνατο της μητέρας του αλλά αισθανόταν υπεύθυνος. Γι αυτό και όλοι οι χαρακτήρες στα έργα του ήταν ορφανά!

The post Γιατί οι ήρωες του Disney είναι ορφανά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα