Όλα είναι επιλογές σου!

12:07 23/6/2020 - Πηγή: iPop

Ξυπνάς το πρωί. Φυσικά νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελες γιατί ως εργαζόμενος, πρέπει να υπακούς στα ωράρια. Τελικά, σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνεις να πιεις γουλιά καφέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι. Ετοιμάζεσαι στα γρήγορα, φτιάχνεις τσάντα, παίρνεις κλειδιά αυτοκινήτου και έφυγες. Μέσα σε 10 λεπτά έχεις πεταχτεί απ’ το κρεβάτι, έχεις ετοιμαστεί και βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση. Αρχίζεις να γκρινιάζεις, για την ακρίβεια η γκρίνια και ο διάλογος με τον εαυτό σου έχει ξεκινήσει απ’ την ώρα που άκουσες το πρώτο ξυπνητήρι.

Και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια που είσαι στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσεις στη δουλειά και να απασχολήσουν το μυαλό σου οι υποχρεώσεις της ημέρας. Θεωρείς ότι ένα τέτοιο πρωινό σου αξίζει; Όχι, κι όμως εσύ το έχει χαρίσει απλόχερα στον εαυτό σου! Πολλές μέρες ζεις απλά για να γκρινιάζεις και δεν ρουφάς κάθε στιγμή της ζωής.

Αφήνεις τις μέρες να κυλάνε, συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη και κατηγορείς τη ζωή που σου φέρεται άδικα. Χάνεις στιγμές από επιλογή. Είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις και είναι κρίμα να κατηγορείς τους άλλους για το πώς βιώνεις κάθε μέρα σου.

Κάθε πρωί έχεις την ίδια γκρίνια. Κάθε πρωί σηκώνεσαι τσαντισμένος απ’ το κρεβάτι και σκέφτεσαι με ποιο τρόπο θα μπορούσες να εκτονώσεις την έντασή σου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το επόμενο πρωί δεν κάνεις καμία αλλαγή κι απλά περιμένεις να ξυπνήσεις πιο χαρούμενος και ήρεμος. Δεν υπάρχουν, όμως, δυστυχώς μαγικά ραβδάκια που θα το κάνουν αυτό για σένα. Πρέπει να σκεφτείς τον τρόπο και να επιδιώξεις να είσαι πιο ήρεμος κάθε μέρα.

Έχεις σκεφτεί να μην σηκώνεσαι τελευταία στιγμή απ’ το κρεβάτι και να έχεις χρόνο να ετοιμαστείς και να πιεις τον καφέ σου; Έχεις σκεφτεί να ξυπνάς και να πηγαίνεις για τρέξιμο ώστε να φεύγει όλη η ένταση και να ξεκινάει η μέρα σου θετικά; Έχεις σκεφτεί να υπολογίσεις καλύτερα τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πηγαίνεις στη δουλειά ώστε να μην φτάνεις 1 λεπτό πριν ξεκινήσει το ωράριό σου;

Μιλάμε για 3 πολύ απλές, γρήγορες αλλαγές που απλά μου ήρθαν στο μυαλό, χωρίς πολλή σκέψη, κι όμως αυτές οι αλλαγές θα κάνουν την ΚΑΘΕ σου μέρα διαφορετική!

Δοκίμασε για μια εβδομάδα να ξυπνάς διαφορετικά. Δοκίμασε να αλλάξεις συνήθειες και να ρουφάς κάθε στιγμή της ζωής σου μέχρι το μεδούλι! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.

Βλέπεις τη ζωή να περνάει από μπροστά σου χωρίς να τη ζεις, μόνο και μόνο από ΕΠΙΛΟΓΗ. Επιλογή είναι αυτό. Κανείς δεν σε αναγκάζει να ζεις τη ζωή σου με τον τρόπο που τη ζεις.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σιχτιρίσεις την κίνηση, το αφεντικό σου, τον φίλο σου που σε ξενύχτησε, θυμήσου ότι όλα είναι επιλογές σου.

Επιλέγεις να ζεις έτσι. Αν το αλλάξεις αυτό, κι αυτό δική σου επιλογή θα είναι. Έχεις μια τεράστια δύναμη: Να μπορείς να επιλέξεις το πώς θα είναι η κάθε σου ημέρα, να μπορείς να επιλέξεις πώς αντιδράς στα όσα σου συμβαίνουν, να μπορείς να επιλέξεις με ποιους θα περνάς τον χρόνο σου και με ποιους θα μοιράζεσαι τον χώρο σου. Ανάλαβε δράση και ξεκίνα να απολαμβάνεις τη ζωή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Έτσι θα κάνεις κάθε μέρα να είναι… Παρασκευή!

Photo: Freepik

Το άρθρο Όλα είναι επιλογές σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα