Τα νέα κρούσματα αποδεικνύουν πως η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει | Διπλασιάστηκαν σε 24 ώρες

19:00 22/6/2020 - Πηγή: iPop
| Διπλασιάστηκαν

Τα νέα κρούσματα στις 22 Ιουνίου μας δείχνουν πως η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει ακόμα, όσο κι αν μερικοί πολίτες αμελούν τον κίνδυνο. 

Μέσα σε 24 ώρες διπλασιάστηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, μια απόδειξη ότι κάθε μέρα είναι διαφορετική. Ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση

στην περίπτωση του κορονοϊού, ενώ οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάλιστα, πολλοί προβληματίζονται με τον άγνωστο αριθμό ασυμπτωματικών ασθενών με κορονοιό που δυνητικά επισκέπτεται τη χώρα μας. Σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, αν λάβουμε ως δεδομένο πως την Ελλάδα επισκέπτονται πέντε ασυμπτωματικοί τουρίστες την ημέρα, ο κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοιού στη χώρα, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι υπαρκτός.

Την ίδια στιγμή, πολλοί τουρίστες “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Πόσα τα κρούσματα στις 22 Ιουνίου; 

Τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 21 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατους ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει εντατικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τον επιστημονικό σχεδιασμό και με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της υγείας όλων των πολιτών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός: Τι συμβαίνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ξενοδοχεία καραντίνας;

Photo: Pexels

Το άρθρο Τα νέα κρούσματα αποδεικνύουν πως η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει | Διπλασιάστηκαν σε 24 ώρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα