5 κίνδυνοι που κρύβει το λίπος στην κοιλιά και οι γιατροί θέλουν να ξέρεις!

19:04 22/6/2020 - Πηγή: iPop

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χάσεις αρκετά κιλά κι ειδικά λίπος. Ωστόσο, ξέρεις ποιοι είναι οι κίνδυνοι απ’ το λίπος στην κοιλιά; Γιατί ίσως αν τους ήξερες να έκανες μια προσπάθεια παραπάνω. 

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μια απλή υπόθεση, θέλει κόπο και το ξέρουμε, όμως οι κίνδυνοι παραμονεύουν κι όσο μεγαλώνεις γίνεται και πιο δύσκολη η απώλεια βάρους. Μάθε, επομένως, τους κινδύνους, συνειδητοποίησε την κατάσταση και κινητοποιήσου όσο ακόμα είναι νωρίς!

Ποιοι οι κίνδυνοι απ’ το λίπος στην κοιλιά; 

Υψηλότερος κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη

Όταν το ήπαρ καλύπτεται με λιπώδη ιστό

αποτυγχάνει να επεξεργαστεί το σάκχαρο στο αίμα αρκετά καλά. Αυτό, με τη σειρά του, παγιδεύει τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σου αντί της ζάχαρης που υποβάλλεται σε επεξεργασία από το συκώτι. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε υψηλότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα που μπορεί να προκαλέσει διαβήτη.

Υψηλότερος κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου

Η ανάπτυξη του μεταβολικού συνδρόμου είναι ένας κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσεις όταν έχεις πάχος στη μέση. Το λίπος στην κοιλιά και η μεγάλη μέση μπορούν να επιδεινώσουν την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα άτομα με υψηλότερο παράγοντα κινδύνου δείχνουν ότι είναι πιο επιρρεπή σε οποιαδήποτε από τις ασθένειες αυτές.

PexelsΥψηλότερος κίνδυνος καρκίνου

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένας τύπος πρωτεΐνης που απελευθερώνεται από το λίπος της κοιλιάς μπορεί να μετατρέψει τα μη καρκινικά κύτταρα σε καρκινικά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη όγκων.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα με το λίπος στην κοιλιά που δεν μειώνεται μεγαλώνοντας. 

Υψηλότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

Έχει αποδειχθεί ότι τα σπλαχνικά λιπώδη κύτταρα στην κοιλιά μπορούν να παράγουν πρωτεΐνες που είναι ικανές να συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών, καθιστώντας τον οργανισμό σου ευάλωτο σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Υψηλότερος κίνδυνος άνοιας

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες με μεγάλη ποσότητα κοιλιακού λίπους έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια.

Ναι, αγάπα το σώμα σου, όμως μην αμελείς και την υγεία σου. Είναι πολύ σημαντική!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα πώς θα χάσεις το λίπος στην κοιλιά:

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσει το λίπος στην κοιλιά μια γυναίκα !

Photo: Pixabay

Το άρθρο 5 κίνδυνοι που κρύβει το λίπος στην κοιλιά και οι γιατροί θέλουν να ξέρεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα