Όχι, δεν χρειάζεται να κουρεύεις τον σκύλο σου υπερβολικά κάθε Καλοκαίρι!

19:14 6/7/2021 - Πηγή: iPop

Όσα πιστεύεις για το κούρεμα του σκύλου το Καλοκαίρι μπορεί να είναι λάθος! Υπάρχει μια διαδεδομένη άποψη που απέχει πολύ απ’ το τι ισχύει στην πραγματικότητα. Αν σε πιάνει κι εσένα μανία να κουρεύεις πολύ κοντές τις τρίχες του σκύλου σου μόλις πιάσουν οι ζέστες, αυτό το άρθρο θα σου αλλάξει γνώμη!

Οι περισσότεροι από εμάς στεναχωριόμαστε όταν βλέπουμε τον σκύλο μας να έχει πολύ μακρύ μαλλί το Καλοκαίρι,

θεωρώντας ότι ζεσταίνεται υπερβολικά… Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσα ίσα με το να τον πηγαίνουμε για κούρεμα στον καύσωνα τον κάνουμε να ζεσταίνεται περισσότερο καθώς δεν μπορεί να ισορροπήσει την θερμοκρασία του. Τι εννοούμε;

Tips για να διατηρήσεις δροσερό τον σκύλο σου το Καλοκαίρι!

Τι γίνεται με το κούρεμα του σκύλου το Καλοκαίρι;

Οι πιο μακριές τρίχες βοηθούν τα σκυλάκια μας να ισορροπήσουν τη θερμοκρασία τους, καθώς η ζέστη δεν έρχεται σε τόση επαφή με το δέρμα τους. Η γούνα, λοιπόν, των σκύλων δεν τους κάνει να ζεσταίνονται περισσότερο, αλλά αντιθέτως να δροσίζονται.

Όταν εμείς τους κουρεύουμε μανιωδώς κάθε Καλοκαίρι πάρα πολύ κοντά, τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να φέρνουνε τη ζέστη σε πιο άμεση επαφή με το δέρμα τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τρίχα πρέπει να είναι πάνω από 2,5 εκατοστά μήκος, για να προστατεύει το δέρμα του σκύλου από την ηλιακή ακτινοβολία.

5+1 Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά!

Το πιο κοντό τρίχωμα, αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο στον ήλιο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα για ηλιακό έγκαυμα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, εννοείται πως μπορείς να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου το Καλοκαίρι, αλλά με μέτρο και χωρίς να σε πιάνει πανικός επειδή μάκρυνε. Δεν ζεσταίνεται περισσότερο, ίσα ισα προστατεύεται καλύτερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όχι, δεν χρειάζεται να κουρεύεις τον σκύλο σου υπερβολικά κάθε Καλοκαίρι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι, Καλοκαίρι,ochi, kalokairi