Ο Τσακαλώτος χαρακτηρίζει οικονομικά ασύμφορες τις περικοπές των συντάξεων

18:02 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζει οικονομικά ασύμφορες και πολιτικά αδύνατες τις επιπλέον περικοπές των συντάξεων που ζητάει το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε πολιτικά αδύνατες και οικονομικά ασύμφορες τις επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, τις οποίες ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως

υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ.Τσακαλώτος «είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί το ταμείο ζητά πολλά επιπλέον μέτρα τη στιγμή που η κατάσταση στην οικονομία εξελίχθηκε με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι προβλεπόταν το περασμένο καλοκαίρι».

Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε παραπλανητικές τις εκτιμήσεις εκπροσώπων του ΔΝΤ, όσον αφορά στο ασφαλιστικό βάρος ως αναλογία του ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισε πως οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, διακυβεύουν τα αποτελέσματα του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, τονίζοντας ταυτόχρονα, πως πρόκειται για μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε πως νέες μειώσεις στις συντάξεις φαίνεται να βρίσκονται προ των πυλών. Οι μειώσεις που θα πλήξουν και παράλληλα θα θλίψουν τους συνταξιούχους θα είναι κλιμακωτές και αφορούν το άθροισμα της κύριας και της επικουρικές σύνταξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι μειώσεις στις συντάξεις θα αρχίζουν από το 5% και θα φτάσουν έως το 12%, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν από τα 1.200 ευρώ.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Ο Τσακαλώτος χαρακτηρίζει οικονομικά ασύμφορες τις περικοπές των συντάξεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα