Ο σκύλος σου «βιάζει» το πόδι σου; Μάθε το γιατί!

11:32 17/9/2014 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου, αρσενικός ή θηλυκός δεν έχει σημασία, σου «βιάζει» το πόδι και αναρωτιέσαι το γιατί; Μην αγχώνεσαι, είναι μία άκρως φυσιολογική αντίδραση και την εμφανίζουν οι περισσότεροι σκύλοι!

Τα σκυλιά αυνανίζονται με διάφορους τρόπους. Τρίβονται πάνω σε αντικείμενα –βλέπε αρκουδάκια, κουβέρτες ή παιχνίδια είτε σε ανθρώπους ή γλείφονται. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά λειτουργεί ως πρακτική για τις μελλοντικές σεξουαλικές συνευρέσεις. Όταν τα κουτάβια φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα, αρχίζουν να ψάχνουν άλλα σκυλιά για να συνευρεθούν σεξουαλικά. Ακόμα, όμως, και αν έχουν στειρωθεί μπορεί να συνεχίσουν να τρίβονται όπου βρουν, καθώς έχουν μάθει πως αυτή η κίνηση τους κάνει να αισθάνονται όμορφα!

Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι που ο σκύλος σου γαντζώνεται στο πόδι σου και… δίνει πόνο;

Σεξουαλική Συμπεριφορά

Ο αυνανισμός είναι μέρος της φυσιολογικής σεξουαλικής συμπεριφοράς του σκύλου. Και τα αρσενικά και τα θηλυκά σκυλιά κυνηγούν άλλα σκυλιά, ανθρώπους και αντικείμενα για να αυνανιστούν! Όταν το τρίψιμο είναι σημείο σεξουαλικής συμπεριφοράς, συνήθως συνοδεύεται και από άλλα σημάδια στη γλώσσα του σώματος! Θα δεις, λοιπόν, πως θα έχει την ουρά προς τα πάνω, τα αυτιά κατεβασμένα, θα γλείφει την περιοχή και θα έχουν σε θέση τόξου το κορμό του σώματος του!

Παιχνίδι

Οι σεξουαλικές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένου του τριψίματος, είναι μέρος της φυσιολογικής συμπεριφοράς παιχνιδιού. Τα σκυλιά συνήθως δεν εμφανίζουν στύση ή εκσπερμάτωση στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Μερικά σκυλιά μάλιστα, τα οποία δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ανάγκη να αυνανιστούν καθώς το βλέπουν σαν παιχνίδι κοινωνικοποίησης!

Απάντηση στο στρες ή Ενθουσιασμός

Μερικά σκυλιά ανταποκρίνονται σε στρεσογόνες καταστάσεις ή ενθουσιώδεις καταστάσεις μέσω του αυνανισμού! Για παράδειγμα, μετά τη συνάντηση μ ένα νέο σκυλί ή πρόσωπο, το σκυλί είναι υπερδιεγερμένο και συγκινημένο και μπορεί να αντιδράσει «καβαλώντας» το πόδι σου ή κάποιο κοντινό αντικείμενο.

Ψυχαναγκαστικές διαταραχές

Ο αυνανισμός μπορεί να γίνει καταναγκαστική συνήθεια, ειδικά αν ο σκύλος το κάνει ως απάντηση στο άγχος. Οι καταναγκαστικές αντιδράσεις όπως ο αυνανισμός μπορεί να δημιουργούν προβλήματα και να παρεμβαίνουν στην κανονική λειτουργία ενός σκυλιού.

Κοινωνική Συμπεριφορά

Τα σκυλιά αυνανίζονται μερικές φορές σε ζώα και ανθρώπους για να επιδείξουν δύναμη και ότι έχουν τον έλεγχο! Αν το σκυλί προσπαθεί γι αυτούς τους λόγους να αυνανιστεί, μπορεί να εμφανίσει στύση αλλά είναι απίθανο να εκσπερματώσει.

The post Ο σκύλος σου «βιάζει» το πόδι σου; Μάθε το γιατί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα