Ο πουρές καρότου που θα λατρέψεις!

15:01 4/5/2021 - Πηγή: iPop

Ο πουρές καρότου έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση και συνδυάζεται υπέροχα με τον πουρέ πατάτας. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα και είναι και ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις εξίσου το ίδιο και σκέτο χωρίς συνοδευτικό. Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι αρκετά υψηλές κυρίως λόγω του καρότου και σίγουρα για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένα πιάτο που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου!

Πουρές καρότου – Τα υλικά που θα χρειαστείςΜισό κιλό καρότα2 πατάτες1 κρεμμύδι1 κοτσάνι σέλινο200 ml. κρέμα γάλακτος1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη1
φύλλο δάφνηςλίγο μαϊντανό1 λεμόνι1 κουταλιά της σούπας θυμάρι1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανοΑλάτι ΠιπέριΠώς θα φτιάξεις τη συνταγήΚαθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μαςΚόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και τις πατάτεςΨιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδιΚόβουμε το λεμόνι σε ψιλές φέτεςΣτη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βράζουμε το λεμόνι, το θυμάρι και το δεντρολίβανοΈπειτα σε μία άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό τα καρότα , τις πατάτες, το σέλινο και το κρεμμύδια για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουνΧρησιμοποιούμε το μύλο του πουρέ για να τα πολτοποιήσουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέριΤα ανακατεύουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5′!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πουρές καρότου που θα λατρέψεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα