Πώς να διατηρήσεις τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό; Τα μικρά tips που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις

19:01 3/5/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές ίσως να συνειδητοποιείς ότι ο αέρας του σπιτιού σου δεν ανανεώνεται τόσο συχνά όσο πρέπει και θα ήθελες. Συνήθως, ανοίγεις τις πόρτες για να αεριστεί η ατμόσφαιρα του σπιτιού για λίγη ώρα το πρωί και για επίσης λίγη ώρα το βράδυ, όταν η υψηλή θερμοκρασία έχει υποχωρήσει, αν κάνει ζέστη έξω. Όμως, πώς να διατηρήσεις τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό;

Η ανανέωση, όμως, του αέρα του σπιτιού σου είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσεις την υγεία σου, αλλά παράλληλα και για να αποτρέψεις τη συγκέντρωση μικροβίων και αλλεργιογόνων μέσα στο χώρο σου.

Μύθοι για

την καθαριότητα του σπιτιού που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι και σήμερα- Τι δόση αλήθειας έχουν;

Μικρά tips για να διατηρήσεις τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό Κάνε μικρά διαλείμματα στη χρήση του κλιματιστικού σου. Καλό θα ήταν, κάθε τρεις ώρες, όπως συστήνουν οι ειδικοί, να κλείνεις για λίγη ώρα το κλιματιστικό σου και να ανοίγεις το παράθυρο σου!Σταμάτα να καπνίζεις εντός του σπιτιού. Η ατμόσφαιρα του σπιτιού σου μολύνεται από το τσιγάρο και ειδικά όταν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό. Συσσωρεύεται μέσα στα φίλτρα του καπνός από τα τσιγάρα ο οποίος βγαίνει ξανά και ξανά στον αέρα. Unsplash/ Toa Heftiba Αρωμάτισε το χώρο σου με φυσικό τρόπο! Προτίμησε τα αρωματικά που χρησιμοποιείς να περιέχουν φυσικά προϊόντα και όχι συστατικά που δεν ξέρεις από τι προέρχονται.Πρόσεχε τα απορρυπαντικά σου. Ειδικά αν έχεις αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες που σε ταλαιπωρούν θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιείς βαριάς σύνθεσης και αρώματος απορρυπαντικά που θα επιδεινώσουν την υγεία σου.

3 καθαριστικά σπιτιού που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να κάνεις τον χώρο σου να λάμπει!

Τέλος, για να διατηρήσεις καθαρό τον αέρα του σπιτιού σου, άνοιξε περισσότερο τα παράθυρα και περιόρισε δραστικά την υγρασία!

Προσοχή!

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης του καλοκαιρινούς μήνες ενισχύονται οι ρινίτιδες των ατόμων λόγο του κακού εξαερισμού του σπιτιού και της συχνής χρήσης του κλιματιστικού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να διατηρήσεις τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό; Τα μικρά tips που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα