Τι χρειάζεται για να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο παιδί; Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις

12:04 4/5/2021 - Πηγή: iPop

Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε γονέα τι είναι αυτό που θέλει για τα παιδιά του, η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι να είναι ευτυχισμένα. Πάνω από τα δύο τρίτα των ενηλίκων δηλώνουν ότι «ανησυχούν πολύ» για την ευημερία των παιδιών και αυτό αφορά τη διάσταση του φύλου, του εισοδήματος, της εθνικότητας, της ηλικίας και της πολιτικής σχέσης. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που μπορείς να αναζητήσεις σχετικά με την ανατροφή έξυπνων και επιτυχημένων παιδιών, αλλά τι χρειάζεται για να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο παιδί;

Πώς να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο παιδίΝα απολαμβάνεις τον εαυτό σου

Το πρώτο βήμα -όσο περίεργο

κι αν ακουστεί- είναι να απολαμβάνεις τον εαυτό σου! Το πόσο χαρούμενη είσαι έχει άμεση σχέση με το πόσο χαρούμενα είναι τα παιδιά σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα σε μητέρες που μπορεί να περνούν κατάθλιψη και “αρνητικά αποτελέσματα” στα παιδιά, όπως είναι τα προβλήματα συμπεριφοράς. Η γονική κατάθλιψη φαίνεται να προκαλεί προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά και καθιστά τους γονείς λιγότερο αποτελεσματικούς. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ευτυχισμένοι γονείς είναι στατιστικά πιο πιθανό να έχουν ευτυχισμένα παιδιά. Συνεπώς για να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο παιδί μπορείς να ξεκινήσεις από το να αφιερώνεις λίγο από το χρόνο σου εβδομαδιαία στο να διασκεδάζεις με τους φίλους σου.

Freepik Μάθε στα παιδιά να χτίζουν σχέσεις

Για τον οποιοδήποτε άνθρωπο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να μάθει, είναι το πώς οικοδομούνται οι ανθρώπινες σχέσεις. Προκειμένου να μάθεις στο παιδί σου πώς να χτίσει τις σχέσεις του πρέπει να το βοηθήσεις να αναπτύξει την ενσυναίσθηση παροτρύνοντας το να κάνει μικρές πράξεις καλοσύνης. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει βασικές δεξιότητες και να κάνει τα παιδιά σου καλύτερους ανθρώπους και σύμφωνα με την έρευνα δείχνει μακροπρόθεσμα, ότι μπορεί να τα κάνει πιο ευτυχισμένα. Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που εκπαιδεύτηκαν για να παρέχουν συμπονετική, άνευ όρων θετική στάση για άλλους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας μέσω μηνιαίων τηλεφωνικών κλήσεων δεκαπέντε λεπτών «έδειξαν έντονη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης, της κατάθλιψης και της λειτουργίας ρόλων» για δύο χρόνια.

Unsplash/ Paige Cody Επιβράβευσε την προσπάθεια ακόμα και αν δεν επιφέρει την τελειότητα

Εστίασε στην προσπάθεια του παιδιού σου και όχι στην τελειότητα. Σύμφωνα με έρευνες οι γονείς που δίνουν έμφαση στο επίτευγμα είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και κατάχρησης ουσιών σε σύγκριση με άλλα παιδιά. Η πλειονότητα των παιδιών που επαίνεσαν για την ευφυΐα τους ήθελαν το ευκολότερο παζλ καθώς δεν θα ρισκάρουν να κάνουν λάθος και να χάσουν τον έπαινο. Από την άλλη πλευρά, περισσότερο από το 90% των παιδιών που ενθαρρύνονται να αναπτύξουν το μυαλό επέλεξαν ένα πιο δύσκολο παζλ. Η Carol Susan Dweck εξηγεί: “Όταν επαινούμε τα παιδιά για την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που οδηγεί στο επίτευγμα, θέλουν να το κάνουν”!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι χρειάζεται για να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο παιδί; Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα