Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου!

20:46 2/4/2020 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι μόνη σου; Πώς θα φτιάξεις το μείγμα που θα κάνει τα πόδια σου να λάμπουν και πάλι; Μα φυσικά η λύση για σένα είναι μία και δεν είναι άλλη από την αποτρίχωση με ζάχαρη και λεμόνι. 

Ένας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι μόνη σου χωρίς να παιδευτείς πολύ. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το πετύχεις. Το να φτιάξεις το μείγμα για αποτρίχωση με ζάχαρη και λεμόνι είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις και θα σου πάρει πολύ λίγη ώρα.

Τι θα χρειαστείς;2 φλιτζάνια ζάχαρηΧυμό ενός λεμονιούΛίγο νερόΠώς θα το φτιάξεις;Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνεις όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνεις σε μέτρια φωτιά γύρω στους 100-120 βαθμούς.Το μείγμα πρέπει να γίνει κολλώδες και να έχει την υφή καραμέλας με χρυσό χρώμα και μαλακή υφή.Μην το αφήσεις να σκουρύνει, γιατί αυτό σημαίνει πως θα το έχεις κάψει.Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άσε το μείγμα να κρυώσει πριν το εφαρμόσεις στο δέρμα σου.Πώς θα το εφαρμόσεις;Το σημείο του δέρματος που θα κάνεις την αποτρίχωση πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.Εφάρμοσε το μείγμα πάνω στο δέρμα σου, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση.Με το ένα χέρι σου κράτα σφιχτά το δέρμα σου και με το άλλο τράβα απότομα την “καραμέλα”, όπως όταν κάνεις αποτρίχωση με ταινίες.Φυσικά αν έχεις υφασμάτινες, σκέτες ταινίες χωρίς κερί επάνω μπορείς να βάλεις εκεί το μείγμα σου και να τις χρησιμοποιήσεις στην αποτρίχωσή σου. Αλλιώς, μην αγχώνεσαι δεν σου είναι απαραίτητες.Όταν τελειώσεις την αποτρίχωσή σου, οι παλάμες των χεριών σου ίσως να κολλάνε λίγο. Γι’ αυτό μπορείς να βάλεις λίγη λάδι σώματος κι ύστερα να ξεπλύνεις καλά.Αφού τελειώσεις την αποτρίχωσή σου, πλύνε καλά την περιοχή που έκανες αποτρίχωση και βάλε λίγη κρέμα σώματος στη συνέχεια.

Tip: Αν είναι η πρώτη φορά που κάνεις αποτρίχωση μόνη σου με αυτόν τον τρόπο, προτίμησε να την κάνεις σ’ ένα σημείο του σώματος που είναι λιγότερο ευαίσθητο, όπως τα πόδια.

Η μέθοδος αυτή έχει πολλά κοινά με την αποτρίχωση με κερί, όμως έχει και περισσότερα οφέλη, αφού προκαλεί λιγότερο πόνο από το κερί και έχει φυσικά συστατικά.

Διάβασε ακόμα:

Ο πιο ανώδυνος τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα