Κορονοϊός: Απαγορεύεται η κολύμβηση και το ψάρεμα

15:35 2/4/2020 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα στα μέτρα αντιμετώπισης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοινώθηκε πως πλέον απαγορεύεται η κολύμβηση και το ψάρεμα.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας γνωστοποίησε πως η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και η υποβρύχια αλιεία απαγορεύονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π

οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Νέα μέτρα για τη μετακίνηση και μεταφορά επιβατών

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προβλέπονται συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης. Τα μέτρα αυτά έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και μπορεί να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλλουν.

Αναλυτικά προβλέπονται :

Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Θετικά νέα: Απομονώθηκαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορονοϊό

Το άρθρο Κορονοϊός: Απαγορεύεται η κολύμβηση και το ψάρεμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα