Ο κορονοϊός κυριαρχεί τη ζωή σου; Πώς θα πάρεις πίσω τον έλεγχο;

17:55 24/5/2020 - Πηγή: iPop

Νιώθεις πως ο κορονοϊός ελέγχει τη ζωή σου και δεν μπορείς να κοντρολάρεις όσα σκέφτεσαι και νιώθεις; Υπάρχει λύση; Και ποια είναι; 

Βιώνοντας αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι λογικό να νιώθεις πως έχεις χάσει -έστω και λίγο- τον έλεγχος της ζωής σου. Δεν είσαι εσύ πια ο κυρίαρχος όσων συμβαίνουν, αλλά αυτός ο ιός, που εξαπλώνεται στον κόσμο, και πλέον ελέγχει και τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου.

Φυσικά και δεν είναι παράλογο να νιώθεις πως ο κορονοϊός

ελέγχει τη ζωή σου, κι όχι απλά τις σκέψεις και τα συναισθήματα, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν. Ακόμα και η δουλειά σου εξαρτάται από την εξάπλωση του ιού, ακόμα και το αν θα δεις τους φίλους σου. Δεν είναι μόνο η υγεία σου που ίσως επηρεαστεί από την πανδημία. Έτσι δεν είναι; Κι είναι φυσικά λογικό να νιώθεις έτσι.

Ωστόσο, δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επαναπαύεσαι και να αφήνεις τις καταστάσεις να ελέγχουν τη ζωή και την ψυχολογία σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις και πάλι τον έλεγχο της ζωής σου; 

Unsplash/ alex bracken

Μην βγεις από τη “μάχη” χωρίς όλα όσα σε δίδαξε. 

Σίγουρα κι εσένα ο κορονοϊός σε δίδαξε αρκετά πράγματα. Το να είσαι υπεύθυνος τόσο για το δικό σου καλό όσο και για των άλλων, το να πλένεις τα χέρια σου τακτικά και να διατηρείς μια υγιεινή και το να εκμεταλλεύεσαι τις μικρές, καθημερινές στιγμές είναι ίσως μόνο μερικά από αυτά που έμαθες αυτό το διάστημα.

Μην γυρίσεις και πάλι στη ζωή που έκανες προ κορονοϊού χωρίς αυτά τα χρήσιμα εφόδια.

Συνειδητοποίησε την κατάσταση. 

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείς τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή σου ο κορονοϊός, προκειμένου να δεις τι θέλεις να αλλάξεις και τι όχι. Αφού το κάνεις αυτό, θέσε τις προτεραιότητές σου και φέρε πίσω τη χαρά που σου στέρησε ο ιός.

Γύρνα στην καθημερινότητά του με προσοχή. 

Προφανώς και θα πάρεις εν τέλει τον έλεγχο της ζωής σου και θα κάνεις και πάλι όσα έκανες, όμως προσέχοντας και διατηρώντας την υγιεινή σου. Άλλωστε, δεν είναι και τόσο κακό να προσέχεις λίγο παραπάνω.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι. 

Μην σταματήσεις ποτέ να ελπίζεις, να ονειρεύεσαι, να προσπαθείς και να επιθυμείς καινούργια πράγματα. Μπορεί ο κορονοϊός να σου στέρησε για λίγο την ελευθερία σου, όμως δε σου στέρησε και τα όνειρά σου.

Η ελπίδα δεν σταματά κι εσύ πρέπει να συνεχίσεις να ελπίζεις σ’ ένα πιο όμορφο αύριο και να ονειρεύεσαι πως μετά απ’ όλο αυτό θα είσαι πιο δυνατός. Γιατί θα είσαι. Και μόνο αν το πιστέψεις αρκετά, θα έχεις και πάλι τον έλεγχο της ζωής σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Εσύ ποιος θέλεις να είσαι μετά τον κορονοϊό; Είναι στον έλεγχό σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο κορονοϊός κυριαρχεί τη ζωή σου; Πώς θα πάρεις πίσω τον έλεγχο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα