Πώς να μην πέσει το παιδί με τα μούτρα στα γλυκά;

17:14 24/5/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως και το δικό σου παιδί τρώει γλυκά; Για την ακρίβεια πολλά γλυκά; Και δεν ξέρεις πώς να το βοηθήσεις να τα σταματήσει; Σου έχουμε τη λύση! 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως φυσικά και το να τρώει το παιδί σου συχνά και καθημερινά γλυκά δεν είναι καλό. Κι αυτό γιατί η αυξημένη κατανάλωση γλυκών συνδέεται με την αύξηση βάρους -και συνεπώς και την παιδική παχυσαρκία, με καρδιαγγειακά προβλήματα και με την αύξηση της χοληστερόλης.

Βέβαια, δεν είναι παράλογο να έχει τη λαχτάρα να φάει γλυκά, αφού είναι τόσο νόστιμα, όμως αν και το δικό σου παιδί τρώει γλυκά καθημερινά,

πρέπει να σταματήσεις τη συνήθεια αυτή το συντομότερο.

Πώς θα τα καταφέρεις;

PexelsΘέσε όρια

Εξήγησε στο παιδί σου πως δεν μπορεί να τρώει κάθε μέρα γλυκά, καθώς δεν είναι καλό για την υγεία του. Μάθε το να τρώει γλυκά μια φορά την εβδομάδα και σε ειδικές περιστάσεις, όπως γιορτή, γενέθλια και κάνε φυσικά κι εσύ το ίδιο.

Μην αγοράζεις γλυκά

Προφανώς κι αν δεν μπαίνουν γλυκά μες το σπίτι, το παιδί δε θα μάθει να τα τρώει. Γι’ αυτό λοιπόν, φρόντισε να μην αγοράζεις και πολλά. Αν σου φέρνουν πολλά γλυκά οι συγγενείς, όπως οι γονείς ή τα αδέρφια σου, μίλα μαζί τους και εξήγησέ τους πως αυτό που κάνουν μόνο καλό δεν είναι για το παιδί.

Pexels

Tips για να φάει το παιδί σου (επιτέλους) τα λαχανικά! 

Φτιάξε χειροποίητα γλυκά με λίγη ζάχαρη

Το να τρώτε και εσύ και το παιδί σου που και που γλυκά είναι κατανοητό. Ωστόσο, είναι καλό να αποφεύγεις αυτά του εμπορίου που μπορούν να εθίσουν το παιδί. Προτίμησε να φτιάχνεις γλυκά με τα χεράκια σου, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, ελάχιστη ζάχαρη και λάδι αντί για βούτυρο.

Αντικατάστησε τα γλυκά

Αν το παιδί σου έχει συνηθίσει να τρώει συχνά γλυκά, τότε φρόντισε να αντικαταστήσεις τα γλυκά μ’ ένα άλλο σνακ. Μια καλή επιλογή είναι οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, ενώ μια κουταλιά του γλυκού μέλι ίσως να σταματήσει την επιθυμία για γλυκό. Αντί για παγωτό μπορείς να του δώσεις γρανίτα, ενώ επίσης μην ξεχνάς τα δημητριακά ολικής άλεσης και το ζελέ με φρούτα ως επιλογές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Και όμως υπάρχουν υγιεινά γλυκά για τα παιδιά

Photo: Unsplash/ Henley Design Studio

Το άρθρο Πώς να μην πέσει το παιδί με τα μούτρα στα γλυκά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα