Δροσερή γρανίτα φράουλα με μόλις 3 υλικά!

15:40 24/5/2020 - Πηγή: iPop

Τι πιο δροσερό αυτή την εποχή από μια γρανίτα; Και τι πιο επίκαιρο από φράουλες; Σου έχουμε, λοιπόν, την πιο εύκολη συνταγή για γρανίτα φράουλα που θα σε δροσίσει για τα καλά! 

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και ψάχνεις κάτι δροσερό. Από το να το ρίξεις στα πολλά παγωτά και τις κρύες σοκολάτες, δεν είναι καλύτερο να φτιάξεις μια νόστιμη γρανίτα με το αγαπημένο σου φρούτο; Κι επειδή όπως έχουμε πει εδώ στο iPop.gr οι φράουλες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου, γιατί περιέχουν

πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη Ε, η γρανίτα φράουλα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις ζεστές αυτές ημέρες.

Freepik

Γρανίτα πορτοκάλι έτοιμη σε 5 λεπτά! 

Τι θα χρειαστείς για τη γρανίτα φράουλα;65 γραμμάρια νερό60 γραμμάρια ζάχαρη365 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένεςΠώς θα τη φτιάξεις;Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη, ώστε να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει κι ύστερα να προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με καθαρισμένες μας φράουλες.Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί καλά, το τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες για γρανίτες κι ύστερα στην κατάψυξη, ώστε οι γρανίτες μας α παγώσουν καλά κι είναι έτοιμες!

Μπορείς αντί για ζάχαρη να χρησιμοποιήσεις μέλι ή λικέρ! Φυσικά δεν θα χρειαστεί να φτιάξεις σιρόπι, ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις το λικέρ, ελάττωσε λίγο το νερό στο μίξερ, για να μην βγει πολύ ρευστό το μείγμα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Δροσερό cheesecake φράουλα σερβιρισμένο σε ποτήρι!

Photo: Unsplash/ Dwayne Legrand

Το άρθρο Δροσερή γρανίτα φράουλα με μόλις 3 υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα