Ο Covid σε αυτές τις χώρες της Ευρώπης αποτελεί παρελθόν! Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου;

13:51 7/4/2022 - Πηγή: iPop

Καθώς επιστρέφουμε προς την κανονικότητα, πολλές χώρες της ΕΕ (και το Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν καταργήσει εξ ολοκλήρου τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Covid-19 και για τους ταξιδιώτες εκτός της ΕΕ. Κάποιες άλλες, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ποιες, όμως, είναι οι χώρες στις οποίες μπορείς να ταξιδέψεις ελεύθερα;

Ακολουθεί μια λίστα με τις χώρες της ΕΕ (συν το Ηνωμένο Βασίλειο) που είναι απαλλαγμένες από ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μπορείς να ταξιδέψεις ελεύθερα.

Αυτός είναι ο τρόπος για να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι –

Το μυστικό για εσένα που αγαπάς τα ταξίδια!

11 χώρες χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη!Δανία

Όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, «Δεν υπάρχουν περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid-19 στην είσοδο στη Δανία» σε δημόσιους χώρους ή στα σύνορα.

Ωστόσο, τα ιδιωτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να διαμορφώσουν τις δικές τους λίστες σχετικά με το τι απαιτούν όσον αφορά την πιστοποίηση – και οι μάσκες προσώπου εξακολουθούν να είναι επιτακτική ανάγκη στα ιατρικά ιδρύματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Denmark.dk (@denmarkdotdk)

Ουγγαρία

Από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, «Τα ταξίδια στην Ουγγαρία είναι για άλλη μια φορά απεριόριστα» που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πιστοποιητικά εμβολιασμού ή ανοσίας, ούτε κανενός είδους τεστ ή υποχρέωση καραντίνας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Budapest , Hungary (@budapest_hungary)

Ισλανδία

Δεν υπάρχουν πλέον ταξιδιωτικοί περιορισμοί στα ισλανδικά σύνορα, ανεξάρτητα από το εάν οι ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για διενέργεια τεστ πριν από την αναχώρηση ή την άφιξη. Επιπλέον, δεν υπάρχει καραντίνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lorenzo Mirandola ■ Lapland (@lorenzmira_lapland)

Ιρλανδία

Από τις 6 Μαρτίου, δεν υπάρχουν πλέον ταξιδιωτικοί περιορισμοί για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιρλανδία, επομένως οι ταξιδιώτες στην Ιρλανδία δεν απαιτείται να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα της δοκιμής PCR κατά την άφιξή τους.

Δεν υπάρχουν πλέον τεστ μετά την αναχώρηση ή καραντίνα για κανέναν και κανείς δεν χρειάζεται να συμπληρώσει την φόρμα εντοπισμού επιβατών.

Όπως αναφέρθηκε στο Politico , ο Πρωθυπουργός Micheál Martin ανακοίνωσε νωρίτερα τον Ιανουάριο ότι δημόσιοι χώροι όπως γήπεδα, κινηματογράφοι και μπαρ θα μπορούσαν –για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2 χρόνια– να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα, χωρίς τη χρήση πιστοποιητικών εμβολiασμού και την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου πραγματοποιήθηκε φέτος στις 17 Μαρτίου χωρίς περιορισμούς, για πρώτη φορά από το 2019.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Ireland (@visit_ireland_)

Ολλανδία

Όπως αναφέρει το Euronews, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 23 Μαρτίου, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς να επιδείξει αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid-19, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έγγραφο ανάρρωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOTAL_NETHERLANDS (@total_netherlands)

Αυτά είναι τα 10 top ταξίδια που πρέπει να κάνεις έστω και μία φορά στη ζωή σου!

Νορβηγία

Η νορβηγική κυβέρνηση έχει άρει τα ταξιδιωτικά μέτρα για τον Covid-19. Αυτό συμβαίνει από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 όπου οι επισκέπτες «μπορούν να ταξιδέψουν στη Νορβηγία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα περισσότερο από το να περάσουν καλά!»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VERONICA ESQUIVEL HOLM (@veronicaeh)

Πολωνία

Από τις 25 Μαρτίου, η πολωνική κυβέρνηση έχει άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση και έλεγχος πιστοποιητικών ή αποτελεσμάτων δοκιμών στα σύνορα και δεν απαιτείται πλέον καραντίνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explore Poland | Polska (@poland.explore)

Ρουμανία

Από τις 9 Μαρτίου, η ρουμανική κυβέρνηση επέτρεψε την απεριόριστη είσοδο στη χώρα χωρίς καμία τεκμηρίωση σχετικά με τον εμβολιασμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Nicolae Lucian Bode, δήλωσε: «Ευχαριστώ τους Ρουμάνους για την ευθύνη που επέδειξαν γιατί κατάλαβαν και σέβονται τους κανόνες προστασίας της υγείας και επέλεξαν να εμβολιαστούν, περιορίζοντας έτσι την εξάπλωση της πανδημίας Covid».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travels to Romania (@visiting.romania)

Σλοβενία

Από τις 19 Φεβρουαρίου 2022 , η Σλοβενία ​​δεν είχε κανέναν ταξιδιωτικό περιορισμό Covid-19 για είσοδο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VisitMagicalEurope (@visitmagicaleurope)

Σουηδία

Από την 1η Απριλίου, η Σουηδία δεν έχει απαγορεύσει την είσοδο τρίτων χωρών (εκτός της ΕΕ) στη χώρα για μη απαραίτητα ταξίδια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον Covid-19.

Από τις 9 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι/πολίτες της ΕΕ μπορούν να ταξιδεύουν στη Σουηδία χωρίς περιορισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweden – Sverige (@sweden)

Οι 10 μυστικές γωνιές της Ελλάδας για τις καλοκαιρινές διακοπές σου!

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αφαιρέσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Covid-19 για την είσοδο στη χώρα, οπότε πλέον ο καθένας μπορεί να εισέλθει στην Αγγλία, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένος ή όχι. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσει μια φόρμα εντοπισμού επιβατών, ούτε υπάρχει καραντίνα. Ενώ οι χώρες εξακολουθούν να χωρίζονται σε κόκκινο και πράσινο, δεν υπάρχουν προς το παρόν χώρες στην κόκκινη λίστα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη United Kingdom of England (@unitedkingdomofengland)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Covid σε αυτές τις χώρες της Ευρώπης αποτελεί παρελθόν! Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα