Κάρολος ή William; Αυτόν θέλουν για Βασιλιά οι Βρετανοί

20:40 6/4/2022 - Πηγή: iPop

Το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας έχει συζητηθεί ευρέως από βασιλικούς ειδικούς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ως διάδοχος του θρόνου, ο Πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να πάρει το στέμμα και έχει σχέδια να κάνει μεγάλες αλλαγές όταν γίνει Βασιλιάς, αν και φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι αυτό τον «τρομάζει». Το εάν τελικά θα γίνει ο Κάρολος Βασιλιάς ή θα παραχωρήσει απευθείας τη θέση του στον γιο του, William, είναι άγνωστο.

Νωρίτερα φέτος, η Βασίλισσα ανακοίνωσε ότι όταν ο Κάρολος

αναλάβει το ρόλο του μονάρχη, επιθυμεί η σύζυγός του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, να γίνει γνωστή ως Queen Consort –κάτι που λέγεται ότι έχει «σοκάρει» τον πρίγκιπα William και τον πρίγκιπα Harry –πυροδοτώντας εικασίες ότι μπορεί να ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν μιλήσει για το γιατί πιστεύουν ότι ο Κάρολος θα απαρνηθεί τον θρόνο για τον William – και σύμφωνα με μια νέα έρευνα, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα έπρεπε όντως να το κάνει αυτό.

Η έρευνα από την Ipsos βασίστηκε σε συνεντεύξεις από 2.055 Βρετανούς και διαπίστωσε ότι το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κάρολος πρέπει να παραδώσει το στέμμα στον William, σε σύγκριση με το 24% που πιστεύει ότι δεν πρέπει και το 29% που δηλώνει ότι δεν έχει έντονα συναισθήματα για το τι θα γίνει.

Instagram/@royalfamily

Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ο Κάρολος θα έκανε καλή δουλειά ως Βασιλιάς (48%) και η δημοφιλία του έχει αυξηθεί από το 2018 , από 11% σε 43%.

Συγκριτικά, τη Βασίλισσα βλέπει θετικά το 69%, ακολουθούμενη από τον William (64%) και την Kate Middleton (60%).

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Έρευνας στην Ipsos, Gideon Skinner,, δήλωσε: «Προς το παρόν, μόνο μια μειοψηφία ανθρώπων πιστεύει ότι η Βρετανία θα ήταν καλύτερη χωρίς τη μοναρχία και η δημοτικότητα της Βασίλισσας και του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge παραμένει ισχυρή. Κοιτάζοντας το μέλλον, αρκετοί Βρετανοί πιστεύουν στον πρίγκιπα Κάρολο ως μελλοντικό βασιλιά και περισσότεροι άνθρωποι τον βλέπουν με θετικό πρίσμα από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια».

Ωστόσο, με τη δημοτικότητα του πρίγκιπα William να μην είναι πολύ πίσω από αυτή της Βασίλισσας, οι Βρετανοί αναρωτιούνται επίσης αν ο Πρίγκιπας Κάρολος πρέπει να παραχωρήσει τον θρόνο στον γιο του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Κάρολος ή William; Αυτόν θέλουν για Βασιλιά οι Βρετανοί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα