Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου – Τα κατορθώματά τους και η πορεία τους προς την κορυφή

11:25 7/4/2022 - Πηγή: iPop

Οι τάξεις των δισεκατομμυριούχων μειώθηκαν τον περασμένο χρόνο, με τη συνολική τους περιουσία να πέφτει κατά 400 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η τελευταία λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από το περιοδικό Forbes. Για το 2022, μάλιστα, έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές και ανακατατάξεις και με χαρά σου παρουσιάζουμε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου!

Υπάρχουν 2.668 δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα World’s Billionaires του Forbes, μειωμένοι κατά 87 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι αξίζουν

συνολικά 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes αναφέρει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την πανδημία του COVID και τις ασθενέστερες αγορές ως τους κυριότερους παράγοντες που συνέλαβαν στη μείωση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων.

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή όλων των χωρών με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους με 735, ακολουθούμενες από την Κίνα με 607.

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes για πρώτη φορά με περιουσία 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περισσότεροι από τους μισούς από τους 10 κορυφαίους δισεκατομμυριούχους κέρδισαν την περιουσία τους στον τομέα της τεχνολογίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elon Musk (@elonrmuskk)

Ποιοι είναι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

1. Elon Musk (219 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Elon Musk εντάχθηκε πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter αφού διεκδίκησε μερίδιο 9% στην εταιρεία.

2. Jeff Bezos (171 δισ. δολάρια). Ίδρυσε μια μικρή εταιρεία που ονομάζεται Amazon. Έχει επίσης τη δική του αεροδιαστημική εταιρεία, την Blue Origin.

3. Bernard Arnault και οικογένειά του (158 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Arnault διευθύνει την LVMH, την εταιρεία πίσω από επωνυμίες όπως οι Louis Vuitton, Marc Jacobs και Christian Dior.

4. Bill Gates (129 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Bill Gates συνίδρυσε την Microsoft.

Ο Bill Gates έζησε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του. Ναι, τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

5. Warren Buffett (118 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο «Oracle of Omaha» είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway και κέρδισε τα δισεκατομμύρια του μέσω επενδύσεων.

6. Larry Page (111 δισεκατομμύρια δολάρια). Την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις οτιδήποτε στο Google, θυμήσου τον Page, ο οποίος είναι ένας από τους συνιδρυτές του.

7. Sergey Brin (107 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Brin συνίδρυσε την Google μαζί με τον Page.

8. Larry Ellison (106 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Ellison διευθύνει το λογισμικό Oracle.

9. Steve Ballmer (91,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Ballmer κάποτε διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers.

10. Mukesh Ambani (90,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Ambani είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reliance Industries, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλαπλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών και της κλωστοϋφαντουργίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου – Τα κατορθώματά τους και η πορεία τους προς την κορυφή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα