Νιώθεις εξαντλημένη; Έτσι θα επανέλθεις στο πι και φι!

11:30 5/8/2019 - Πηγή: iPop

Τα σημάδια της εξάντλησης λίγο-πολύ όλοι τα αναγνωρίζουμε… και μόλις ξεκίνησε η εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, μερικές φορές που νιώθεις ότι δεν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά, που το κορμί σου έχει αρχίσει να σε εγκαταλείπει.

Τα σημάδια της εξάντλησης δεν ρωτάνε τι ώρα να… «χτυπήσουν» και μπορεί να σε βρουν είτε είσαι στη δουλειά, στο mall, σε μια βόλτα με τα παιδιά. Μερικές φορές η κούραση προκαλείται από το άγχος, την έλλειψη άσκησης και την φτωχή διατροφή.

Αλλά όπου κι αν είσαι και ό,τι κι αν κάνεις, υπάρχει

τρόπος να δώσεις ενέργεια στον εαυτό σου. Υπάρχουν tips που ισούται με 5 φλιτζάνια καφέ και 10 ώρες ύπνου.

Πώς θα διώξεις τα σημάδια της εξάντλησης;;Κάθισε σωστά

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάθεσαι με ίσια την πλάτη, αυτό μας βοηθά να πολεμάμε την κούραση, αυξάνοντας τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κάθονται σε όρθια θέση τείνουν να έχουν καλύτερη διάθεση και να νιώθουν λιγότερο αρνητικά συναισθήματα από τους υπόλοιπους. Προσοχή στη στάση σώματος, λοιπόν!

Γέλιο!

Photo: unsplash/Matheus Ferrero

Υπάρχει κάτι καλύτερο απ’ το να γελάς; Το γέλιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη ενέργεια ενώ είσαι σε εγρήγορση. Όταν γελάμε, αναπνέουμε οξυγόνο και αυτό διεγείρει την καρδιά και τους μυς και αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα. Το γέλιο είναι η «ένεση» ενέργειας που έχουμε ανάγκη.

Μύρισε ένα stick κανέλας

Η μυρωδιά της κανέλας έχει απίστευτη επίδραση στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Τον ενισχύει ενώ καταπολεμά την απώλεια μνήμη, τον κάνει να σκέφτεται πιο γρήγορα και παραγωγικά. Άλλες μυρωδιές που μας κρατούν ξύπνιους είναι τα αιθέρια έλαια με λεμόνι και πορτοκάλι.

Ο ήλιος!

Photo: unsplash/Cody Black

Όταν νιώθεις κουρασμένη και ζαλισμένη άφησε τον ήλιο να μπει στον χώρο όπου βρίσκεσαι ή πήγαινε εσύ στον ήλιο! Το σκοτάδι κάνει το σώμα μας να παράγει σεροτονίνη, η οποία μας κάνει να νιώθουμε νυσταγμένοι.

Κάνε τη βόλτα σου, πάρε καθαρό αέρα, απόλαυσε τις ακτίνες του ήλιου και θα αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια, ενώ η διάθεσή σου θα βελτιωθεί σημαντικά.

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι

Όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, έτσι και το να τραγουδάς ξυπνά τον εγκέφαλο και αυξάνει τη ροή του αίματος. Αν έχεις ένα αγαπημένο τραγούδι που πάντα σου φτιάχνει τη διάθεση, βάλτο στο replay. Και ξεκίνα να τραγουδάς καθώς είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό που θα διώξει όλα σου τα προβλήματα.

Μασάζ στα πόδια

Το άγχος είναι ένας από τους κύριους λόγους που νιώθεις μια εξάντληση στο τέλος της ημέρας. Έτσι, ένα καλό μασάζ στα πόδια θα αποβάλλει όλη την κούραση μετά το τέλος της δουλειάς. Τα πόδια μας περιέχουν πάνω από 7.000 απολήξεις νεύρων, 19 διαφορετικούς μύες, 107 συνδέσμους και 26 οστά και η σωστή πίεση που ασκείται σε συγκεκριμένες περιοχές των ποδιών μας μπορεί να μειώσει τον πόνο, το άγχος και την κόπωση.

Photo: unsplash/DAVIDCOHEN

Το άρθρο Νιώθεις εξαντλημένη; Έτσι θα επανέλθεις στο πι και φι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα