Έχεις πονοκέφαλο; Μάθε τι μπορεί να τον προκαλεί (photos)

16:48 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο πονοκέφαλος παραμένει ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους πληθώρα ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Αν υποφέρεις κι εσύ συχνά από ενοχλητικούς πονοκεφάλους, μάθε παρακάτω τους βασικούς τύπους και τι μπορεί να τους προκαλεί, έτσι ώστε να μπορείς να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Ημικρανίες

Το βασικό χαρακτηριστικό μιας ημικρανίας, είναι ο οξύς πόνος σε μια από τις πλευρές του κεφαλιού, πάντα επαναλαμβανόμενος και εμφανιζόμενος στην ίδια περιοχή. Συνήθως μια ημικρανία

συνοδεύεται από προβλήματα στην όραση και την ακοή, ενώ συχνά μπορεί να προκαλέσει ναυτία και τάση για εμετό.

Πονοκέφαλος λόγω φλεγμονής στα ιγμόρεια

Μια φλεγμονή στα ιγμόρεια, ή μια χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση οξύτατων πονοκεφάλων, συνοδευόμενων από πόνους γύρω από τα μάτια και τη μύτη.

Πονοκέφαλοι λόγω στρες

Μία από τις συνηθέστερες μορφές πονοκεφάλων είναι αυτός που προκαλείται από έντονο στρες. Ο πονοκέφαλος σε αυτή την περίπτωση ξεκινάει από τον αυχένα και απλώνεται σε όλη την έκταση του κρανίου.

Πονοκέφαλοι σχετιζόμενοι με το άγχος

Παρεμφερής με τον παραπάνω τύπο πονοκεφάλου, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις διακρίνονται από την εμφάνιση έντονου πόνου κατά μήκος του μετωπιαίου οστού.

Πονοκέφαλοι λόγω πεπτικών διαταραχών

Παθήσεις σχετιζόμενες με διαταραχές στα νεφρά, το έντερο και τη χολή και εν γένει το πεπτικό σύστημα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων και συχνών πονοκεφάλων. Πολλές φορές αυτός ο τύπος εκδήλωσης πονοκεφάλου, συνδέεται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, ευαισθησίες στην κατανάλωση συγκεκριμένων τύπων τροφίμων και συντηρητικών τροφίμων.

The post Έχεις πονοκέφαλο; Μάθε τι μπορεί να τον προκαλεί (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα