Μητσοτάκης: Και να θέλαμε 4ο μνημόνιο δεν θα μας το έδιναν

23:55 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Για την πιθανότητα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πιθανότητα εκλογών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε πως ανάμεσα σε οικουμενική Κυβέρνηση και εκλογές,

θα επέλεγε εκλογές.

Θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Σήμερα δεν θέτει κανείς ζήτημα Οικουμενικής Κυβέρνησης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος αν ισχύουν τα ίδια με όσα δήλωνε προεκλογικά. Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγώντας πως πλέον οι συνθήκες είναι διαφορετικές και τόνισε ότι τότε μπορεί να υπήρχε λογική συνεργασίας αλλά από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι είπε: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να διακυβερνήσει με τον κ. Καμμένο, ενώ μπορούσε να έχει επιλέξει άλλους κοινωνικούς εταίρους» και συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει μία ανευθυνότητα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Έχει φερθεί εξαιρετικά επιπόλαια. Έχει υλοποιήσει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των ανεξάρτητων αρχών, παρεμβάσεων στην παιδεία, στη Δικαιοσύνη και στα σώματα ασφαλείας».

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα υπογράμμισε πως πλέον δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Εγώ έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Τσίπρα» και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη και μας χωρίζει άβυσσος ως προς την ουσία των πολιτικών που πρεσβεύουμε».

Πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές;

«Πήγαμε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζω αν θα πάμε για 4η φορά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απαντώντας στο ερώτημα τι θα επέλεγε ανάμεσα σε Οικουμενική και εκλογές επιλέγει τις εκλογές. «Θα αντέξει ο λαός ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση» εξήγησε και ξεκαθάρισε πως μία Οικουμενική Κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει δίνοντας ένα παράδειγμα: Εάν σήμερα ο Τσίπρας χάσει την δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί οι βουλευτές του δεν θα στηρίξουν πχ το ασφαλιστικό. Ποιος λέει ότι αυτοί οι βουλευτές θα στηρίξουν σε μία οικουμενική Κυβέρνηση το ασφαλιστικό».

Έχει «πρωθυπουργίτιδα»;

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει ιδιαίτερη πρεμούρα να κάτσει αύριο στην πρωθυπουργική καρέκλα τόνισε ότι στόχος του είναι «αυτό που είναι εθνικά ωφέλιμο και χρήσιμο, δεν πιστεύω ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ωφέλιμη. Κάθε μέρα που περνάει μέσα από τις συμπεριφορές και επιλογές της Κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Αυτή η συγκυβέρνηση θα ήταν από την φύση της θνησιγενής. με αυτή τη λογική λέω ότι προτιμώ τις εκλογές. Προσοχή, δεν τις ζητώ και δεν θα τις προκαλέσω».

Θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό;

«Όταν κάναμε την συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε γιατί έκανα συγκεκριμένες προτάσεις. Τις χαρακτήρισε όμως νεοφιλελεύθερες. Μίλησα για την ανάγκη να εφαρμοστεί η ρήτρα στις επικουρικές και μίλησα για παρεμβάσεις και στα «ευγενή» ταμεία. Αυτό το ασφαλιστικό όπως είναι δεν θα το ψηφίσουμε».

«Ίσως ψηφίσουμε επιμέρους δια τάξεις του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σχολίασε «φοβάμαι την επανάληψη του 2015, μία Κυβέρνηση που προσποιείται ότι διαπραγματεύεται, ο χρόνος περνάει και η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιβαρύνεται», τόνισε και εξήγησε ότι τις προτάσεις για το ασφαλιστικό τις έκανε πριν ένα μήνα και ότι απάντηση ακόμα δεν έχει πάρει ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις για το πότε θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια «γι αυτό υπάρχουν ευθύνες και δεν ξέρω κατά πόσο ο κ. Τσίπρας δεν προσπαθεί να στήσει ένα τέτοιο σκηνικό, καταστροφικό, που ζήσαμε το 15».

Και στο θέμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι: «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, τα πράγματα ήταν ασφυκτικά, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μονόδρομος. Εκ των υστέρων η εξυγίανση κατέστη καλύτερη μέσα από αυτή την διαδικασία. Στην ΕΡΤ και σήμερα αναπαράγονται τα λάθη του παρελθόντος».

Για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος για το ότι δεν βγήκε η Ελλάδα από το Μνημόνιο είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. «H χώρα θα μπορούσε να έχει βγει από το μνημόνιο. Ο Βαρουφάκης έφταιξε ποιος έφταιξε, που δεν βγήκαμε».

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει από το Μνημόνιο εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως ακόμα κι αν η χώρα ήθελε τέταρτο Μνημόνιο, δεν θα το έδιναν οι εταίροι.

Η Ελλάδα έφτασε κοντά στο να μπορέσει με το ενδιάμεσο στάδιο να βγει από το μνημόνιο. Τέταρτο μνημόνιο θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει γιατί δεν νομίζω πως θα μας το δώσει κανείς. Η χώρα θα μπορούσε με ένα ενδιάμεσο στάδιο να έχει σταδιακή απεμπλοκή και δεν υπήρχε ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα. Αυτό το μνημόνιο είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Τσίπρα και του Βαρουφάκη

Ποιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ για την κρίση στην Ελλάδα;

Για τις ευθύνες που έχει η ΝΔ για την οικονομική κρίση απάντησε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας πως τίποτα δεν ήταν τέλειο στην περίοδο Σαμαρά. «Η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τα όποια προβλήματα της,την οποία εγώ υπηρέτησα και άσκησα κριτική και για τα Ζάππεια, μας παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την πήρε. Μπορεί να πει τα ίδια ο Τσίπρας; Δεν μπορεί. Ο κ. Παπανδρέου σίγουρα δεν μπορεί».

Για την Κυβέρνηση Καραμανλή ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Είχε το θάρρος να πει την αλήθεια, να πει ότι θα πρέπει να γίνει πάγωμα και περικοπές όταν ο Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν» και εξήγησε πως του πιστώνεται του κ. Καραμανλή ότι αν και άργησε είπε την αλήθεια».

Σχέσεις με Μεϊμαράκη

«Είναι καλή η σχέση μου με την κ. Μεϊμαράκη, σέβομαι την γνώμη του και την άποψη του και όπου θέλει να προσφέρει την γνώμη του και την βοήθεια του είμαι πάντα ανοικτός».

Κεφάλαιο μεταναστευτικό

Θα έπρεπε να επιμείνει στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο βέτο εφόσον δεν πήρε γραπτή δέσμευση για το μη κλείσιμο των συνόρων;

Στο συγκεκριμένο ερώτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ζήτημα συμμόρφωσης σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη και δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική στον Πρωθυπουργό. «Πράγματι η Αυστρία δεν ακολουθεί αυτές τις αποφάσεις» τόνισε και αναρωτήθηκε που είναι ο κ. Κοτζιάς σε αυτή τη περίπτωση. Υπογράμμισε μάλιστα ότι μπορεί αν μην κλείνονται τα σύνορα αλλά στενεύουν το πόσοι θα περάσουν με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται και το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Ποια είναι η άποψη της ΝΔ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ;

«Η Τουρκία αντιδρά, εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή στην Κυβέρνηση, ναι στο ΝΑΤΟ αλλά ζητήσαμε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, γιατί στις λεπτομέρειες είναι η διαφορά «Αν η Τουρκία κάνει πίσω στο να δέχεται πίσω όσους περισυλλέγονται τότε το όλο οικοδόμημα θα πάει πίσω», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα, σχολίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως απαιτείται όχι απλά ξεκάθαρη στρατηγική αλλά και τα εναλλακτικά σενάρια που πρέπει να υπάρξουν.

Σχολιάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για το γεγονός ότι δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ ο κ. Μητσοτάκης μετά από ένα χρόνο Προεδρίας σχολίασε «ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή του αλλά είναι ένας καλός Πρόεδρος και την κρίσιμη χρονική συγκυρία είχε καλά και σωστά αντανακλαστικά», συμπλήρωσε μάλιστα ότι θεωρεί ότι πάντα θα αγωνίζεται η Ελλάδα να μένει στην καλή πλευρά της ιστορίας. όσο για την αμηχανία στις συναντήσεις τους είπε πως δεν υπάρχει και ότι τον σέβεται απόλυτα στον θεσμικό του ρόλο.

Όταν ο Μητσοτάκης συνάντησε την Μέρκελ

Στην συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως είναι μία ενδιαφέρουσα συνάντηση η πρώτη τους επαφή και αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι η Μέρκελ έδωσε «μάχη στο να στηρίξει τις Ελληνικές θέσεις».

Εξήγησε μάλιστα πως δεν δέχθηκε καμία πίεση και κανένα υπονοούμενο να στηρίξω την Κυβέρνηση γιατί «εξήγησα πως δεν νοείται καμία διπλή πλειοψηφία».

Για τη δραχμή και το Grexit

Κατά την συνέντευξη του το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε όμως και για το ενδεχόμενο της ύπαρξης εθνικού νομίσματος και είπε πως η άποψη του δεν άλλαξε και ότι «η δραχμή θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για την χώρα».

«Δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα παντελώς μόνη και η δραχμή θα ήταν η απόλυτη καταστροφή» Δεν φοβάμαι το Grexit, είπε, και υπογράμμισε «φοβάμαι την Ελλάδα να σέρνεται μέσα στο ευρώ».

Σχετικά με την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

«Έχουν απόλυτο δίκιο όσοι αντιδρούν αύριο θα συναντηθώ με την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το αυτονόητο αλλά ούτε να αποδώσω προσωπικές ευθύνες αυτές οι καθυστερήσεις είναι ασυγχώρητες και αδικαιολόγητες»

Μόνο το ΕΣΡ μπορεί να αλλάξει το τοπίο των ΜΜΕ

«Χρειάζεται αλλαγή και εξυγίανση τοπίου των ΜΜΕ αλλά αυτή τη δουλειά την έχει μόνο το ΕΣΡ» είπε για τις τηλεοπτικές άδειες ο Κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε «γιατί μόνο 4 άδειες;» και όχι 14,24, υποτίθεται ότι θέλουμε πολυφωνία.

«Είναι αστείο την σημερινή εποχή να μιλάμε για περιορισμούς του τηλεοπτικού παζλ και είναι ξεπερασμένα πράγματα. Μάλλον η Κυβέρνηση θέλει να ελέγξει το τοπίο όπως την βολεύει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παραδεχόμενος ότι το τηλεοπτικό τοπίο το τελευταίο διάστημα δεν ήταν το καλύτερο «Δεν ξέρω αν ήταν και το χειρότερο», υπογράμμισε.

Είναι νεοφιλελεύθερος;

Για την «κατηγορία» ότι είναι νεοφιλελεύθερος είπε «αν καταλάβαιναν και οι ίδιοι το τι είναι νεοφιλελεύθερος θα καταλάβαιναν τις κατηγορίες τους. Εγώ είμαι ένας κεντροδεξιός φιλελεύθερος» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω σ’ ένα κράτος που θα δίνει πραγματικές ίσες ευκαιρίες στους πολίτες».

«Στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία γιατί βλέπω ότι το πρόγραμμά του έχει πλήξει τους αδύνατους».

Διαφάνεια σκανδάλων

«Ο κ. Τσίπρας αρέσκεται σε βολικά διλήμματα, πρώτα ήταν Μνημόνιο αντιμνημόνιο που δεν του βγήκε, μετά δεξιά αριστερά και τώρα είμαστε στο τελευταίο: οι έντιμοι και οι έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα, είναι το τελευταίο κεφάλαιο μίας Κυβέρνησης που είναι σε υποδομή».

Ειναι σίγουρο ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα, συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δείγμα γραφής αλλά το πιο σημαντικό είναι η πλήρης αναξιοκρατίας».

Λίστα Μπόργιανς

«Είναι άλλο ένα βολικό ψέμα που χτίζουν. Ο ίδιος ο Μπόργιανς δήλωσε σε 5 τηλεοπτικούς σταθμούς ότι το cd με τους Έλληνες ήρθε στην γνώση του στις αρχές του 2015. Αυτό που συζητούσαν το 12 ήταν η τεχνική βοήθεια. Υπήρχε μία πρόταση για τεχνική βοήθεια. Παραπέμπω στον ίδιο τον Μπόργιανς».

Για τον υπόθεση Παπασταύρου, τόνισε πως: «Εγώ διαχωρίζω τα δύο ζητήματα. Ο κ. Παπασταύρου μπορεί να είχε μία φορολογική εκκρεμότητα, ξέρω ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια και η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Στον πολιτικό του ρόλο θεωρώ ότι βοήθησε την χώρα. Τα διαχωρίζω αυτά τα δύο. Από εκεί και πέρα ρωτώ, η Κυβέρνηση αυτή τι έχει κάνει στο θέμα των λιστών; Και η προηγούμενη Κυβέρνηση εισέπραξε. Γι’ αυτό δεν θα πω ποτέ ότι η ΝΔ έχει ηθικό πλεονέκτημα, όποιος και αν το πει αυτό δεν θα γίνει πιστευτός».

Για το πόθεν έσχες

«Λυπάμαι πραγματικά, έχω δεχθεί πολλές προσωπικές επιθέσεις, αλλά λυπάμαι όταν η πολιτική ζωή επιστρέφει σε λογικές νεοαυριανισμού και λυπάμαι που εμπλέκεται με τρόπο χυδαίο και η σύζυγός μου και γνωρίζουν πως για 8 χρόνια κάναμε ξεχωριστές δηλώσεις. Είναι απολύτως γνωστά. στο γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο να εμπλέκεται και να διασύρεται η σύζυγός μου λυπάμαι».

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό, θυμάμαι τις εποχές του σκληρού κίτρινου τύπου και διασυρμού οικογενειών και πρέπει να είναι πολύ σε σύγχυση ο ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση του υιοθετεί ένα δημοσίευση ενός περιοδικού, που δεν είναι και οι NYT».

The post Μητσοτάκης: Και να θέλαμε 4ο μνημόνιο δεν θα μας το έδιναν appeared first on iPop.

Keywords
μνημονιο, μνημονιο 2, μνημονιο 3, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, τσιπρας, συριζα, εκλογες, καμμενος, θνησιγενής, νέα, βουλη, ΕΡΤ, ελλαδα, σαμαρας, παπανδρεου, βρυξέλλες, συγκεκριμένο, νατο, μερκελ, δραχμη, ΕΣΡ, μμε, παζλ, διλήμματα, εκκρεμότητα, nyt, ipop, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, ipop, θνησιγενής, οικονομικη κριση, γνωμη, γνωση, δημοκρατια, δουλεια, θαρρος, θεμα, μμε, οικονομια, πιεση, προγραμμα, σημερινη, ψεμα, αβυσσος, αμηχανια, αυστρια, ανγκελα μερκελ, απλα, ασφαλιστικο, βετο, βοηθεια, βομβα, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, δηλωσεις, διλήμματα, δωσει, δειγμα, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητα, εποχη, εποχες, επρεπε, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, ηθικο, ισες ευκαιριες, κεφαλαιο, κυβερνηση, λαθη, λεφτα, λεπτομερειες, λογο, νατο, νερο, παντα, ουσια, ωφελιμο, παζλ, παμε, προβληματα, ρητρα, ρολο, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, τι ειναι, τουρκια, φυση, φορολογικη, χατζηνικολαου, χρονος, χυδαιο, δικιο, ειπαμε, χωρα, σωματα, θελω να
Τυχαία Θέματα