Αντιπαράθεση στην Βουλή έφερε η ανακεφαλαιοποίση

22:11 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλη αντιπαράθεση έφερε στη Βουλή η ανεκεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει πως η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τονίζουν πως η Κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την καθοδική πορεία.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη, να παραμείνουμε παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές δομές και με κοινωνική αναδιανομή. Δεν είμαι και τόσο απαισιόδοξος. Υπάρχει ένα σχέδιο, επειδή έχουμε ένα οδικό χάρτη και αυτό που έγινε με την Finansbank είναι αναστρέψιμο. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια αν τα πράγματα πάνε καλά σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ.

Όσο αφορά το κατά πόσον είναι θετική η πώληση της Finansbank, o Ε. Τσακαλώτος είπε απλά πως έτσι φαίνεται αλλά θα δείξει σίγουρα στο μέλλον.

Ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, από την άλλη υποστήριξε πως: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Και θα απολογηθεί πολύ σύντομα».

Ο υπουργός Οικονομικών του απάντησε λέγοντας πως είμαι περήφανος γι’ αυτό που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Που προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Που το πρόγραμμά του το ακούμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, να δείτε πόσο μεγάλη αλλαγή υπάρχει από πέρυσι. Αξίζει να μην υποκύπτεις σε εκβιασμούς. Το ξέρουν οι αριστεροί αυτό».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας πρόσθεσε από μεριάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «η Ν.Δ. θα αναζητήσει, θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για αυτή την καθοδική πορεία. Με την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, με τη συμμετοχή ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων και φορέων του Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Αντιπαράθεση στην Βουλή έφερε η ανακεφαλαιοποίση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα