Μήπως η ζυγαριά σου προσθέτει κιλά; 5+1 περιπτώσεις που σου λέει ψέματα ενώ δεν έχεις παχύνει

14:04 28/4/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις παρατηρήσει ότι και η δική σου ζυγαριά προσθέτει κιλά και το βάρος που σου δείχνει μπορεί να διαφέρει από τη μία μέρα στην άλλη; Ποιες οι περιπτώσεις που πρέπει να προσέχεις;

Κι όμως, η ζυγαριά σου μπορεί να σου λέει ψέματα και να σου προσθέτει μερικά κιλάκια από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ εσύ ίσως και να μην έχεις παρατηρήσει καμία διαφορά στο σώμα σου. Πριν αρχίσεις, όμως, να αγχώνεσαι γι’ αυτά τα 1-2 επιπλέον κιλά, δες μήπως είναι μία από τις παρακάτω περιπτώσεις.

Οι περιπτώσεις
που η ζυγαριά προσθέτει κιλά ενώ δεν έχεις παχύνει

Ζυγίζεσαι μετά την προπόνηση

Αν μόλις γύρισες από μια απαιτητική προπόνηση γυμναστικής και δεις στη ζυγαριά σου διαφορετικό αριθμό από αυτόν που περίμενες, τότε είναι πολύ λογικό και συνηθισμένο. Συχνά συμβαίνει λόγω του νερού που πίνεις μετά ή και κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ώστε να ενυδατωθείς. Δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος, απλά να ξέρεις πως ο αριθμός που βλέπεις στη ζυγαριά εμπεριέχει και το βάρος νερού που έχεις πιεί. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως τον πρώτο καιρό που κάνεις διατροφή ή γυμναστική δεν χάνεις λίπος αλλά υγρά, τα οποία ίσως να επιστρέψουν αργά ή γρήγορα.

Δημιούργησες γρήγορα μυϊκή μάζα

Ένας άλλος λόγος που δεν βλέπεις διαφορά στα κιλά σου όταν ζυγίζεσαι είναι επειδή έχεις αποκτήσει περισσότερους μυς. Συχνά αυτό συμβαίνει αν γυμνάζεσαι πολύ με βάρη, αν και η διαφορά δε θα είναι από τη μία μέρα στην άλλη αλλά σε βάθος χρόνου. Και εννοείται πως δεν πρέπει να σε απογοητεύει αυτό, αλλά μην ξεχάσεις να προσέξεις και την ποσότητα λίπους στο σώμα.

Έχεις ή περιμένεις περίοδο

Πριν έρθει η περίοδος, αλλά και τις πρώτες μέρες πρήζεται η κοιλιά σου και πολλές φορές νιώθεις λες και σου έχουν προστεθεί κιλά. Ανεβαίνεις και στη ζυγαριά και τι να δεις; Όντως πήρες μερικά κιλάκια. Ή μήπως όχι; Πολλές φορές το βάρος σου κυμαίνεται 1-2 κιλά πάνω και γι’ αυτό συχνά φταίνε οι ορμόνες. Όμως, σε λίγες μέρες θα νιώσεις ανακούφιση.

Παίρνουμε κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Pexels

Έχεις φάει ή είσαι ντυμένη

Είναι αυτονόητο και ξέρεις πολύ καλά ότι αν ζυγιστείς με πολλά ρούχα, ειδικά χειμωνιάτικα, ή όντας φαγωμένη, το πιο πιθανό είναι η ζυγαριά σου να σε δείξει λίγα παραπάνω κιλά. Φυσικά και ξέρεις πολύ καλά πως δεν πρέπει να ανησυχήσεις.

10 καθημερινές συνήθειες που σου προσθέτουν έξτρα κιλά χωρίς καν να το καταλάβεις

Έχεις καταναλώσει πολλά υγρά ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Τα πολλά υγρά μπορούν να σου προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, κάτι που μπορεί να προκληθεί και από μια φαρμακευτική αγωγή που ίσως ακολουθείς. Ωστόσο, συνήθως αυτό είναι προσωρινό, αν απλά ήπιες παραπάνω υγρά. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μπορούν επίσης να σου προσθέσουν κιλά κι ένας λόγος είναι επειδή ακριβώς θα πιείς στη συνέχεια πολύ νερό.

Unsplash/ alan KO

Είσαι πολύ αγχωμένη

Δουλεύεις πολλές ώρες, πολλές μέρες, δεν κοιμάσαι καλά, δεν ξεκουράζεσαι αρκετά, ανησυχείς και αγχώνεσαι εύκολα. Όμως, έχεις σκεφτεί πως το άγχος μπορεί να σου προσθέτει κιλά, αλλά και να σαμποτάρει την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος; Σε περιόδους στρες το σώμα αναπτύσσει κορτιζόλη, μια ορμόνη που το αναγκάζει να αποθηκεύει λίπος γρηγορότερα. Γι’ αυτό πρόσεχε γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει και τόσο η ζυγαριά σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως η ζυγαριά σου προσθέτει κιλά; 5+1 περιπτώσεις που σου λέει ψέματα ενώ δεν έχεις παχύνει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως, 5+1,mipos, 5+1