Μέσα στον καύσωνα, φροντίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και τα αδέσποτα

11:58 1/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι ημέρες του καύσωνα είναι δύσκολες για όλους μας. Για κάποιους όμως είναι ακόμα πιο δύσκολες και επικίνδυνες. Τι κάνουν οι άστεγοι και τα αδέσποτα στον καύσωνα; Πώς μπορούμε να τους προστατέψουμε και να τους βοηθήσουμε;

Πώς αντιμετωπίζουμε τον καύσωνα; Χρήσιμες οδηγίες

Πώς προστατεύονται οι άστεγοι και τα αδέσποτα στον καύσωνα;

Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε λειτουργία τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες από τις 8.00 μέχρι και τις 21.00 για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, είναι:

Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου»,
Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους,Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής, Ιαλέμου 63

Ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων ανά χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα.

Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει όλο τον κόσμο: Η άσφαλτος λιώνει στις ΗΠΑ και το θερμόμετρο αγγίζει τους 48 βαθμούς στη Σιβηρία

Σχετικά με τα αδέσποτα, είναι εύκολο για τον καθένα να προσφέρει λίγο δροσερό νερό για τα ζώα, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας.

Επίσης μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια της Φιλοζωϊκής που συνεργάζεται με τον Δήμο μας ή ακόμη και τη βοήθεια του ίδιου του Δήμου για να τοποθετηθούν δοχεία με νερό και ταϊστρες σε σημεία της πόλης.

Άλλες χρήσιμες οδηγίες προς όλους τους πολίτες για τον καύσωνα:Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μέσα στον καύσωνα, φροντίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και τα αδέσποτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέσα,mesa