Κι αν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα αποτύχεις;

23:14 30/6/2021 - Πηγή: iPop

Αν σου εγγυηθώ ότι δε θα αποτύχεις; Ό,τι και αν είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου, είτε είναι μια επιχείρηση, είτε να φύγεις στο εξωτερικό, είτε να γυρίσεις μόνιμα στην Ελλάδα, είτε να φύγεις από την εργασία που διαθέτεις τώρα τον χρόνο και την ενέργειά σου, είτε ξεκινώντας μια σχέση με δική σου πρωτοβουλία, είτε να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις από εκεί που δεν ανθίζεις, που ζεις στη μιζέρια, που δεν τιμάς τον σκοπό της άφιξής σου εδώ. Σε

αυτόν τον πλανήτη που χάριν σε μια απειροελάχιστη πιθανότητα βρεθήκαμε εδώ και ένας Θεός μόνο ξέρει το λόγο.

Αν λοιπόν στο εγγυηθώ ότι θα τα καταφέρεις τελικά και αυτό που έχεις στο μυαλό σου θα το πετύχεις τι θα κάνεις; Τι θα έκανες;

Γιατί αγαπάμε να κάνουμε την ερώτηση κάθε φορά που είμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα: Αυτό που θέλω θα προκαλέσει πόνο ή ευχαρίστηση (Εκδ. Διοπτρα Ρόμπινς) και συνήθως ο εγκέφαλός μας επιλέγει την ευχαρίστηση, προφανώς, γιατί ποιος θα διάλεγε τον πόνο αλλά κάποιες άλλες φορές ενάς παροδικός ή προσωρινός πόνος μπορεί να φέρει μια μεγαλύτερη απόλαυση. Παράδειγμα βγαλμένο από τη ζωή. Βαριέμαι να κάνω γυμναστική και προτιμώ σαφώς και ξεκάθαρα να κάτσω και να χαζέψω στο ίντερνετ βιντεάκια. Πάρα πολύ σαφές παράδειγμα πόνου-ευχαρίστησης. Η ευχαρίστηση είναι ο καναπές και τα βιντεάκια και ο πόνος είναι το 30λεπτο τρέξιμο στον διάδρομο. Πρέπει να πείσω τον εαυτό μου ότι τα αποτελέσματα του διαδρόμου θα μου δώσουν μακροπρόθεσμη απόλαυση. Πρώτα απ’ όλα χαρίζοντάς μου τις πολυπόθητες ενδορφίνες που παράγονται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και επιπλέον όλα τα υπόλοιπα γνωστά σε όλους μας οφέλη. Αντίθετα καθήμενη στον καναπέ και σκοτώνοντας την ώρα μου, σίγουρα δεν πονάω τώρα, αλλά δεν κερδίζω κάτι μακροπρόθεσμα.

Ο άνθρωπος που θέλω να είμαι έχει σαν αρχή του την υγεία, την άσκηση, την επιλογή της αναβλητικότητας, της βαρεμάρας, της προσωρινής απόλαυσης; Τι χαρακτηριστικά έχει. Αν υπήρχε ένα λήμμα στο λεξικό με το όνομα μου (σου) τι θέλω (θες) να λέει;

Έχεις πάρει ποτέ το χρόνο να απαντήσεις πώς είναι αυτός ο άνθρωπος που θες να είσαι; Ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν; Όταν είναι στη φάση που πρέπει να απαντήσει πόνος ή ευχαρίστηση τι διαλέγει; (Πόνος εδώ δεν χρησιμοποιείται με την έννοια του σωματικού πόνου, εννοείται με την έννοια του δύσκολου, κάτι που δεν επιλέγεις εύκολα να το κάνεις, κάτι που σκέφτεσαι δεύτερη φορά).

Και επιστρέφω ξανά στο αρχικό μου point ύστερα από αυτήν την τεράστια παρένθεση και λέω το εξής: Έρχεται ένας άνθρωπος και σου λέει ότι εγγυημένα δε θα αποτύχεις αν το κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου και εσύ τον πιστεύεις και το κάνεις. Και η πίστη σου είναι τόσο μεγάλη σε αυτό που έχεις φανταστεί με το μυαλό σου τόσες εκατομμύρια φορές που σχεδόν το αγγίζεις με τα χέρια σου, σχεδόν το βιώνεις κάθε μέρα πριν το ζήσεις στα αλήθεια! Και κάθε φορά που ρωτάς τον εαυτό σου:
–Πώς θα το κάνω να συμβεί;
-Πώς θα λειτουργήσει;
-Τι έχω να χάσω;
-Θα προκαλέσει πόνο ή ευχαρίστηση (μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα);
-Ο άνθρωπος που θέλω να γίνω τι θα έκανε;

Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνομαι. Σε αυτούς που ρωτάνε «Ο άνθρωπος που θέλω να γίνω τι θα έκανε;».
Που υπάρχει ένα όραμα κάπου στο βάθος, όχι η δικαιολογία, γιατί αν χρειάζεται να δώσεις δικαιολογία τότε δε το θες.

Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια στιγμή σε ένα τεράστιο σύμπαν που ούτε μπορώ να εξηγήσω. Αυτό που με ανησυχεί σήμερα και δίνω την ενέργειά μου φοβούμενη τι θα γίνει αν… δεν θα έχει καμία αξία σε πέντε χρόνια. Το 2026 θα λέω γιατί τότε που σκεφτόμουν να το κάνω, δεν το έκανα; Γιατί;

Δεν έστειλα την επαγγελματική πρόταση, γιατί δεν έγραψα το βιβλίο, γιατί δεν βγήκα με το τάδε αγόρι ή κορίτσι για καφέ, γιατί δεν γύρισα στην Ελλάδα, γιατί δεν έφυγα από την Ελλάδα, γιατί δεν έκανα το ταξίδι, γιατί διέθετα την ενέργειά μου σε μια εργασία που δεν απολαμβάνω τον σεβασμό και δεν εκτιμάται το έργο μου, γιατί είμαι σε μια σχέση, γάμο, οικογένεια, σπίτι που δεν με εκφράζει, που δεν συνάδει με τις αξίες μου; Γιατί ξοδεύομαι έτσι; Γιατί επιτρέπω να έρθει άλλη μια μέρα και εγώ δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ήθελα να είμαι;

Και αν το ξεκινήσεις σήμερα λοιπόν το σχέδιο μετά την πίστη σου ότι δεν θα αποτύχεις, ακόμα και αν δε γίνει ακριβώς αυτό που φανταζόσουν όταν ξεκινούσες, πάλι δε θα έχεις αποτύχει. Θα έχεις κάνει μια δράση, θα έχεις δεσμευτεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες ως σήμερα και θα απολαμβάνεις τους καρπούς της προσπάθειάς σου. Και αν το αποτέλεσμα δεν σου αρέσει, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις και να πάρεις άλλο αποτέλεσμα και μετά άλλο και μετά άλλο μέχρι να βρεις το αποτέλεσμα που λειτουργεί σε εσένα που σε ικανοποιεί και τιμά το λόγο της ύπαρξής σου.

Και ίσως έχεις ακούσει την ιστορία του Τόμας Έντισον, του εφευρέτη του λαμπτήρα, όταν τον ρωτήσαν: «Τι έχετε να πείτε για τις 10000 αποτυχημένες προσπάθειες για την εφεύρεση της λάμπας»; Εκείνος απάντησε:
«Δεν απέτυχα, βρήκα 10000 τρόπους που δεν δούλεψαν».
Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο mindset νικητή! Και η λέξη αποτυχία δεν υπήρχε με κανέναν τρόπο στο λεξιλόγιό του!

Εγώ λοιπόν πιστεύω σε εσένα, δεν ξέρω αν σου αρκεί αυτή η δική μου πίστη για θεμέλιο, να ξεκινήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αυτό που ξέρεις ότι είναι ο σκοπός και το απώτερό σου.

Έχω την πίστη ότι σε λίγα χρόνια περισσότεροι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι γίνεται να συμβεί και δε θα ακούνε κανέναν και τίποτα από αυτά που τους περιορίζουν. Θα προχωρούν και θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματά των προσπαθείών τους. Εύχομαι να είμαι εδώ και να το δω.

Πάμε να το κάνουμε να συμβεί; Τι θα κάνεις σήμερα που “κανονικά” ο μέχρι σήμερα εαυτό σου δεν θα “μπορούσε” να κάνει;
Ό,τι είναι αυτό κάντο! Μπορείς να το κάνεις!

(περιμένω με χαρά τις απαντήσεις σου αν ξεκινήσεις δράση)!

Καλή δύναμη

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching.

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κι αν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα αποτύχεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα