Επιτρέπεται να κολυμπήσει ο σκύλος σου στην πισίνα; Όσα πρέπει να ξέρεις

19:12 30/6/2021 - Πηγή: iPop

Στο YouTube κυκλοφορούν διάφορα βίντεο που δείχνουν τους σκύλους να απολαμβάνουν το νερό, τη θάλασσα, να κολυμπούν, να παίζουν και γενικά να γίνονται viral με το πόσο αξιαγάπητοι είναι. Παρόλα αυτά, δεν αγαπούν όλα τα σκυλιά το ίδιο το κολύμπι και ειδικά όταν αυτό είναι σε πισίνα!

Κι επειδή το Καλοκαίρι μπορεί να αποφασίσεις να πάρεις το αγαπημένο σου τετράποδο μαζί σου για κολύμπι, συλλέξαμε μερικά χρήσιμα tips

για την ασφάλεια του σκύλου στην πισίνα!

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ακόμη ότι μερικά σκυλιά δεν ξέρουν να κολυμπούν από μόνα τους και γι’ αυτό θα πρέπει εσύ να τα εκπαιδεύσεις προκειμένου να μην πνιγούν στην προσπάθεια τους να δροσιστούν λιγάκι με το νερό της πισίνας. Παράλληλα, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευσή του εάν είναι ακόμη κουτάβι, αλλά και να προσέξεις πώς αντιδράει στο χλώριο της πισίνας. Ακολουθούν αναλυτικά τα tips για τον σκύλο στην πισίνα…

Θα πας διακοπές σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις!

Θα πρέπει πρώτα να μάθει τι είναι μια πισίνα

Εμείς ξέρουμε τι είναι μια πισίνα και μόνο η σκέψη της, μας κάνει να επιθυμούμε μια γρήγορη βουτιά. Επίσης, ξέρουμε ότι η πισίνα είναι απόλυτα ασφαλές μέρος για να κολυμπήσουμε, ξέρουμε ότι εάν ακουμπήσουμε το νερό δεν θα τραυματιστούμε και ξέρουμε ότι κάτω απ’ το νερό δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε για πολλή ώρα. Ωστόσο, όλα αυτά ένας σκύλος δεν τα γνωρίζει και θα πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε να του τα δείξουμε. Οι ειδικοί προτείνουν εάν ένας σκύλος είναι επιφυλακτικός να κολυμπήσει στην πισίνα, να τον αφήσουμε έξω σε ασφαλές σημείο και να τον κάνουμε να δει πόσο διασκεδάζουμε στην πισίνα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κολυμπάμε.

Unsplash/Murilo Viviani…αλλά και τι δεν πρέπει να κάνει στην πισίνα

H πισίνα δεν είναι ένα τρομακτικό μέρος στο οποίο χρειάζεται ένας σκύλος να γαβγίζει συνέχεια. Δεν είναι επίσης ένα τεράστιο δοχείο με νερό, απ’ το οποίο μπορεί να πίνει μεγάλες ποσότητες. Οι ειδικοί του Banfield Pet Hospital σημειώνουν ότι εάν ένας σκύλος καταπιεί το χλώριο της πισίνας δεν θα του προκαλέσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο δεν θα πρέπει να του γίνει και συνήθεια. Κι αυτό γιατί εάν καταπίνει συνέχεια το νερό της πισίνας, θα του προκαλέσει ξηρότητα στο στόμα και ενόχληση στο στομάχι που μπορεί να οδηγήσει και σε διάρροια.

Πώς να κολυμπάει στην πισίνα

Όπως αναφέραμε ήδη, υπάρχουν σκύλοι (τα golden retrievers για παράδειγμα) που αγαπούν το νερό, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που για κάποιον λόγο το φοβούνται και δεν νιώθουν άνετα σε αυτό. Κι αφού έμαθαν τι είναι μια πισίνα, ήρθε η ώρα να τους δείξεις και πώς να κολυμπούν σε αυτή. Το PetMD προτείνει να δίνουμε στον σκύλο μας μια λιχουδιά κάθε φορά που κάνει ένα βήμα προς την πισίνα, ακόμη κι εάν αυτό είναι ότι βούτηξε το ποδαράκι του. Με αυτό τον τρόπο, θα αποβάλλουν το άγχος τους για το κολύμπι και θα το δουν ως διασκέδαση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μερικές εβδομάδες, αλλά καλό θα ήταν να γίνει σταδιακά. Επίσης, εάν μένεις κοντά σε θάλασσα, καλό θα ήταν πρώτα να τον εκπαιδεύσεις να κολυμπάει εκεί.

Unsplash/Stage 7 PhotographyΠώς να βγαίνει απ’ την πισίνα

Κι αφού έμαθε πόσο διασκεδαστικό είναι το κολύμπι σε μια πισίνα, ήρθε η ώρα να μάθει ότι ο χρόνος μέσα σε αυτή έχει και ένα όριο. Είναι σημαντικό να ξέρει πώς να βγει, για να μην γλιστρήσει στην προσπάθεια του και χτυπήσει. Για να το καταφέρεις αυτό, καθοδήγησε τον είτε με λιχουδιές είτε με απλές διαταγές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να βγει απ’ την πισίνα μόνος του. Μπορείς να το δοκιμάσεις και από διαφορετικά σημεία της πισίνας επίσης. Φυσικά, αυτός ο τρόπος μπορεί να μην του αρέσει όποτε μπορείς να τον κουβαλήσεις εσύ μέσα κι έξω απ’ την πισίνα.

Τι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου όταν πας στην παραλία με τον σκύλο σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Επιτρέπεται να κολυμπήσει ο σκύλος σου στην πισίνα; Όσα πρέπει να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Επιτρέπεται, Όσα,epitrepetai, osa