Ξανά διαθέσιμα τα self-tests στα φαρμακεία- Πόσα παραλαμβάνουμε και πότε;

18:31 30/6/2021 - Πηγή: iPop

Η διάθεση των self-tests στα φαρμακεία ξεκινάει εκ νέου απ’ την Πέμπτη 1η Ιουλίου, σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18 έως 30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα τέσσερα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ

τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «με απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων τέσσερα δωρεάν Self-tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Πέμπτη 1/7/2021 έως και το Σάββατο 10/7/2021 σε δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και σε πολίτες από 18 έως 30 ετών».

Self test: Η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα- Όσα πρέπει να ξέρεις

Τα τέσσερα self-tests αφορούν όλο το μήνα Ιούλιο, ενώ επισημαίνεται πως δεν θα τα λαμβάνουν όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο ΠΦΣ σημειώνει επίσης πως «η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self-test θα ανασταλεί από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00».

Διαθέσιμα τα self-tests στα φαρμακεία- Η διαδικασία για να κάνουμε το τεστ στο σπίτι

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος, το τεστ γίνεται από τη μύτη με τη χρήση μπατονέτας (ή στυλεού).

Η ειδική μπατονέτα πρέπει να τοποθετείται και στα δύο ρουθούνια σε βάθος 2,5 εκατοστά, ώστε να συλλέγεται αρκετή ποσότητα και να υπάρχει επάρκεια δείγματος.Περιστρέφουμε στο σημείο εκείνο 5 φορές την μπατονέτα, ώστε να συλλέξει τη βλένη. Ακολούθως επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο άλλο ρουθούνι. Για τη λήψη του υλικού ο στυλεός δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί σε πολύ μεγάλο βάθος, όπως συμβαίνει με τα rapid tests.Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μπατονέτα στο μπουκαλάκι με το υγρό και το σπρώχνουμε πάνω κάτω για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.Αφαιρούμε την μπατονέτα προσεκτικά και ανακατεύουμε καλά το μπουκαλάκι με το υγρό.Ακολούθως, ανοίγουμε συσκευασία αλουμινίου που περιέχει τη δοκιμαστική ταινία. Την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια χωρίς κλίση και ρίχνουμε τρεις σταγόνες από το μπουκαλάκι με το υγρό στην ειδική οπή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ξανά διαθέσιμα τα self-tests στα φαρμακεία- Πόσα παραλαμβάνουμε και πότε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα