«Με κάνεις να νιώθω δυστυχισμένη» -Ποιος κρατάει τα κλειδιά της προσωπικής μου ευτυχίας;

20:40 25/2/2022 - Πηγή: iPop

«Ο άντρας μου με κάνει να νιώθω δυστυχισμένη». Πολλές γυναίκες ρωτάνε και ψάχνουν και συζητάνε για την ευτυχία ή τη δυστυχία στον γάμο. Το θέμα χρειάζεται ανάλυση και θα ήθελα να θέσω τη δική μου γνώμη πάνω στο θέμα. Όχι ως ειδικός στις σχέσεις ή ως κάποιος που τα έχει καταφέρει καλά, αλλά ως ένας άνθρωπος που έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι προς την αυτοβελτίωση και στο πρώτο ακριβώς σκαλοπάτι του ταξιδιού αυτού βρήκα αυτήν την ατάκα: Ο….. (βάλε εκεί όποιο πρόσωπο θες) με κάνει να νιώθω δυστυχισμένη, λυπημένη, θυμωμένη, αγχωμένη, απογοητευμένη.

PexelsΟ άντρας μου με κάνει να νιώθω δυστυχισμένη

Χωρίς

να θέλω να παίξω με τις λέξεις, όταν κάποιος λέει «με κάνεις να νιώθω…» τι εννοεί; Κανένας δεν μπορεί και δεν έχει τη δύναμη να μας κάνει να νιώθουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Οι άνθρωποι δίνουμε οι ίδιοι τη δύναμη στους άλλους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Σε στεναχωρεί η συμπεριφορά του άντρα σου απέναντί σου. Δεν σε κάνει να νιώθεις οποιοδήποτε συναίσθημα. Το συναίσθημά σου ξεκινά από κάποιο ερέθισμα. Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις δυστυχισμένη; Και κάπου εκεί ξεκινά η γνωστή κουβέντα που πάντα μπαίνει στο τραπέζι όταν έχουμε να κάνουμε με σχέσεις και επικοινωνία και αυτή δεν είναι άλλη από τα όρια.

Τα δεδομένα

Τι έχεις ως δεδομένο σήμερα; Τον γάμο σας. Ο άντρας σου είναι αυτός που είναι με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με τα γνωστά πια σε εσένα ελαττώματα και προτερήματα. Και φυσικά τα δικά σου αντίστοιχα. Έχετε αυτήν τη σχέση η οποία από την Day 1 έχει πάρει διαφορετικές μορφές. Όπως εσείς αλλάξατε μεγαλώνοντας, το ίδιο συνέβη και στη σχέση σας.

Αν έχουν στο μεταξύ συμβεί παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις, γι’αυτό έχουμε το πολύτιμο εργαλείο της επικοινωνίας ώστε να επικοινωνούμε μεταξύ μας όσα μας απασχολούν, όσα μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν.

Όρια: Γιατί αν πω όχι, δεν σημαίνει ότι σε αντιπαθώ

Όρια

Ο καθένας μας έχει διαφορετικά όρια στη ζωή του. Αυτό που ενοχλεί εμένα μπορεί εσένα να μην σε απασχολεί καθόλου και τούμπαλιν. Κάθε φορά όμως που κάποιος προσπερνά ένα δικό μου όριο το οποίο δεν έχω ξεκαθαρίσει εγώ ότι ήταν όριο μου, νιώθω μια σειρά από δυσάρεστα συναισθήματα. Είναι δική μου η ευθύνη να ξεκαθαρίσω πώς θέλω να μου φέρεσαι και πώς δεν σου επιτρέπω.

Είναι δική μας η ευθύνη αυτή του να χαράξουμε τα όριά μας και ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ποια είναι από μόνος του τι μας ενοχλεί και μας στεναχωρεί. Και έτσι μπορεί να συνεχίζει αρνητικές συμπεριφορές.

Αν είσαι σίγουρη ότι έχεις ξεκαθαρίσει ό,τι χρειάζεται να ξεκαθαριστεί τότε εσύ έκανες ότι έπρεπε να κάνεις από πλευράς σου. Το θέμα είναι να τα διαφυλάττεις και να μην επιτρέπεις μέσα στην σχέση να διαπερνούνται.

Ποιος είναι ο «από μηχανής θεός» της ζωής σου;

Ποιος έχει την ευθύνη της προσωπικής μου ευτυχίας;

Είναι ρητορικό το ερώτημα. Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Είναι μόνο δική μας η ευθύνη της προσωπικής μας ευτυχίας. Κανένα άλλο πλάσμα δεν έχει την ευθύνη να μας κάνει εμάς χαρούμενους ή όχι. Και όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα αποδεσμευτείς από αυτήν τη λάθος πεποίθηση. Κανένας άλλος δεν πρέπει να κουβαλά αυτό το βάρος της προσωπικής μας ευτυχίας ή δυστυχίας. Τα κλειδιά της ευτυχίας μας τα κρατάμε μόνο εμείς.

Αν σήμερα είσαι δυστυχισμένη στη σχέση σου, φταίει μόνο ο τρόπος που διάλεξες να περπατήσεις το μονοπάτι της ζωής σου μέσα από τις επιλογές σου. Τα ευχάριστα νέα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι κανένας δεν είναι εγκλωβισμένος μέσα σε μια επιλογή του αιώνια.

Έχεις τη δύναμη να βάλεις σε σειρά τα θέλω σου, πού είσαι και πού θες να φτάσεις και ανάλογα να κάνεις τις δράσεις σου. Τα πάντα είναι στο χέρι μας. Αν είσαι σε ένα γάμο που δεν αντέχεις άλλο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν και ο χωρισμός είναι η τελευταία συμβουλή που θα ακούσεις ποτέ από το δικό μου στόμα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα και αυτές οι περιπτώσεις τις περισσότερες φορές δεν έχουν γυρισμό.

Δεν είναι για ξόδεμα η ζωή μας, δεν μας μεγάλωσαν γι’αυτό οι γονείς μας με αγάπη και φροντίδα. Για να μην μας σέβονται, να μην μας αγαπούν. Κάθε φορά που νιώθεις έτσι να θυμάσαι αυτό.

Στις πόσες γυναίκες που θα θρηνήσουμε επιτέλους θα μιλήσουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Με κάνεις να νιώθω δυστυχισμένη» -Ποιος κρατάει τα κλειδιά της προσωπικής μου ευτυχίας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα