Κύριε Αυγενάκη παραιτηθείτε για το εμετικό πανό στην Τούμπα ή πιάστε τους ενόχους άμεσα

Τι θα συνέβαινε σε ένα στοιχειωδώς ευνομούμενο Κράτος εάν μετά την άγρια δολοφονία ενός νεαρού από, κατά δήλωσή τους, οπαδούς μιας ομάδας, λίγες ημέρες μετά, μέσα στο γήπεδό της, κάποιοι αναρτούσαν ένα πανό με μήνυμα στήριξης των κατηγορουμένων για την απώλεια της ζωής ενός 19χρονου, πριν την έναρξη παιχνιδιού; Η λογική λέει ότι ο αγώνας δε θα ξεκινούσε αν δεν κατέβαινε το πανό και φυσικά αυτοί που το είχαν κρεμάσει σε δημόσια θέα, θα συλλαμβάνονταν πριν βγουν από το γήπεδο.

Όμως, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

(όπως χαρακτήρισε πρόσφατα τη χώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάν. Οικονόμου) το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά, έφτασε μάλιστα να ολοκληρωθεί, μετά τη διαδικασία των πέναλτι!! Η ομάδα, στο γήπεδο της οποίας αναρτήθηκε το πανό, αντέδρασε αρκετές ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα μισή μέρα μετά, ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει στη θέση σου σαν όλα να τα έχει καλώς καμωμένα και ο πρωθυπουργός κάνει ότι «δεν είδε, δεν άκουσε, δε μίλησε».

Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για το πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο του ιστορικού ΠΑΟΚ, την Πέμπτη το βράδυ, πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τη Μίντιλαντ, όπου και έμεινε μέχρι και τη λήξη του αγώνα, που διήρκεσε πολλά περισσότερα από 120 λεπτά, αφού οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Κάποιοι υποστηρικτές των κατηγορούμενων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ανενόχλητοι, κρέμασαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα: «Αδέρφια κρατάτε γερά»!! Αυτό το μήνυμα στήριξης έστειλαν με αυτόν τον τρόπο σε αυτούς οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.

Το πανό παρέμεινε κρεμασμένο σε κοινή θέα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να «ανοίξει μύτη». Μετά το τέλος του αγώνα και αφού, για μια ακόμη φορά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» από αγανακτισμένους πολίτες, όσοι έχουν σχέση με το θέμα… αντέδρασαν με ρυθμούς χελώνας.

Συγκεκριμένα, ο παρατηρητής της UEFA αντί να ζητήσει να κατέβει το πανό πριν ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας, προφανώς ήταν σε… άλλο γήπεδο και δεν προέβη σε καμία ενέργεια! Η διοίκηση του ΠΑΟΚ κατάλαβε τι έγινε… μετά εορτής βγάζοντας μια ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδίκασε το γεγονός, η εισαγγελία διέταξε την πραγματοποίηση προκαταρκτικής έρευνας μετά από πολλές ώρες, ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε τίποτα και το Μέγαρο Μαξίμου, που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έκανε λόγο για μέτρα αποτροπής της οπαδικής βίας, έμοιαζε -και συνεχίζει- να πετάει τον αετό, αρκετά πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Αυτά συμβαίνουν στην «Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε πρόσφατα τη χώρα. Σε ένα στοιχειωδώς ευνομούμενο Κράτος, πριν ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας, αυτοί οι οποίοι κρέμασαν το πανό θα είχαν εντοπιστεί από τις κάμερες, θα είχαν συλληφθεί. Το πανό θα είχε κατέβει και μόνο τότε θα ξεκινούσε ο αγώνας.

Στην Ελλάδα του Κυριάκου, όμως, το παιχνίδι διεξάχθηκε κανονικά. Τα βίντεο από τις κάμερες του γηπέδου για τον εντοπισμό αυτών που κρέμασαν το πανό με το εμετικό σύνθημα στήριξης των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου θα αποτελέσει αντικείμενο… εισαγγελικής έρευνας η οποία, αν και εφόσον ποτέ ολοκληρωθεί, μάλλον δε θα εντοπίσει τους ενόχους, όπως έχει γίνει σε πολλές ακόμη περιπτώσεις κατά το πρόσφατο και μη παρελθόν.

Και εύλογα μπορεί ένας πολίτης να αναρωτιέται, πώς ένιωσαν, πώς νιώθουν οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού που ζουν σε αυτή τη χώρα, στην οποία, λίγες μόλις ημέρες μετά τον χαμό του γιου τους από μαχαιροβγάλτες, οι υποστηρικτές τους κινούνται άνετα σε δημόσια θέα, προβάλλοντας τις εγκληματικές απόψεις τους.

Κύριε Αυγενάκη, εάν διαθέτετε λίγη τσίπα είτε κινείστε τις διαδικασίες για την άμεση σύλληψη αυτών οι οποίοι ανάρτησαν το πανό με το εμετικό μήνυμα, είτε παραιτηθείτε. Θα πείτε τώρα, εύλογα με τα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μας, ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρείτε εσείς. Ρωτήστε τους γονείς του δολοφονημένου 19χρονου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και κύριε πρωθυπουργέ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύριε Αυγενάκη, Τούμπα,kyrie avgenaki, touba