Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας έρχεται στο Metaverse και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

15:21 25/2/2022 - Πηγή: iPop

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το metaverse φαίνεται πως ήρθε για να μείνει και σιγά σιγά όλοι οι τομείς της ζωή μας μεταφέρονται σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο. Τώρα, και για πρώτη φορά, τα ψηφιακά show γίνονται βασικός πυλώνας στον κόσμο της μόδας. Η πανδημία μπορεί να μας ώθησε στον διαδικτυακό κόσμο και πολλές επιδείξεις να προτίμησαν αυτή την μορφή, όμως το metaverse θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Η εναρκτήρια Εβδομάδα Μόδας Metaverse (MVFW) θα ξεκινήσει σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα και περιλαμβάνει όλα όσα θα μπορούσες

να δεις στις μεγάλες εβδομάδες μόδας, εκτός, βέβαια, από το ότι θα λάβει χώρα στον εικονικό κόσμο.

Σκέψου λίγο τις πρώτες σειρές, τα after party και φυσικά τα ονειρεμένα ψηφιακά ρούχα για σχεδόν οποιονδήποτε. Ναι, αν επιθυμείς να την ζήσεις από κοντά, η Εβδομάδα Μόδας Metaverse θα μπορούσε να είναι το εικονικό σου εισιτήριο.

Μετά την πρώτη συλλογή ρούχων NFT της Dolce & Gabanna τον Σεπτέμβριο του 2021 — και άλλες εικονικές συλλογές από την Gucci και την Balenciaga, που αποφέρουν κέρδη — η μεγάλη πλατφόρμα μεταβάσεων, η Decentraland, οργάνωσε ένα show μεγάλης κλίμακας για όλους.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2021, η Decentraland έγραψε στο Twitter: «Καλούμε όλους τους σχεδιαστές, τις επωνυμίες και τους fashionistas. Η Decentraland x @UNXD_NFT παρουσιάζει την εβδομάδα μόδας Metaverse. Μια εβδομάδα με show στην πασαρέλα, pop up μαγαζιά, after party και συναρπαστικές εμπειρίες από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022, να έχετε έτοιμες τις συλλογές σας!»

Καθώς, λοιπόν, οι σχεδιαστές προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εβδομάδα μόδας από το 2020, ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για την Εβδομάδα Μόδας Metaverse, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείς να την παρακολουθήσεις.

Επίθεση στο Metaverse: Γυναίκα καταγγέλλει ομαδικό βιασμό 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον εικονικό κόσμο του Meta

Πότε είναι η Εβδομάδα Μόδας Metaverse;

Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας Metaverse έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου 2022. Αυτό ακολουθεί τις πασαρέλες της IRL στις μεγάλες πόλεις μόδας του κόσμου. Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Το Tokens.com , σε συνεργασία με την Decentraland, έχει «συνάψει συμφωνία μίσθωσης» με την πλατφόρμα 3D εικονικού κόσμου για να φιλοξενήσει την εκδήλωση στην «εικονική ιδιοκτησία της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Tokens.com , Andrew Kiguel, δήλωσε ότι η MVFW θα προσφέρει «καθηλωτικές εμπειρίες στους χρήστες».

«Το metaverse θα επηρεάσει σχεδόν κάθε τύπο καταναλωτικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των παιχνιδιών και της μόδας. Η Metaverse Group βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της εξέλιξης».

INSTAGRAM / @semblanceworldΠοιοι σχεδιαστές θα είναι στην Εβδομάδα Μόδας Metaverse 2022;

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις καλύτερες ψηφιακές τους συλλογές, καθώς κανένα πρόγραμμα δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, πιθανοί υποψήφιοι είναι οι Gucci, Balenciaga, Ralph Lauren και Burberry. Τέτοιοι οίκοι μόδας έχουν ήδη εμπλακεί στο metaverse.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg, τέτοια brands αποφέρουν έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων καθώς «δεν υπάρχουν πρώτες ύλες για αγορά και ελάχιστο εργατικό δυναμικό» σημαίνει ότι «τα εικονικά ρούχα είναι σχεδόν όλα ξεκάθαρο κέρδος».

Ωστόσο, το πρόσφατα μετονομασμένο Hugo Boss, HUGO, υπέγραψε πρόσφατα με τον συνεργάτη της Εβδομάδας Μόδας της Metaverse, Boson Protocol, για να επιτρέψει στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα HUGO κατά τη διάρκεια της MVFW.

Ενώ η MVFW τιμολογείται ως ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους σχεδιαστές, ορισμένοι ειδικοί του κλάδου είναι δύσπιστοι ως προς τη σκοπιμότητα, όσον αφορά τους πόρους και τους προϋπολογισμούς, για αυτούς που συμμετέχουν.

Η Zendaya δίνει «rendez-vous» με τον οίκο Valentino και αποδεικνύει πως είναι η πιο σέξι γυναίκα του Hollywood!

Πώς θα είναι η Εβδομάδα Μόδας Metaverse;

Το εναρκτήριο τετραήμερο θα είναι ένας συνδυασμός «παρουσίασης πασαρέλας και βιτρινών, pop up shops, after party και καθηλωτικών εμπειριών». Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφέρει επίσης στις επωνυμίες ένα περιβάλλον για να «δοκιμάζουν την τεχνολογία μιας πλατφόρμας 3D εικονικού κόσμου».

Εικονικά είδωλα θα περπατήσουν στις πασαρέλες, ίσως εμπνευσμένα από διασημότητες, με μερικά από τα είδη διαθέσιμα για φυσική αγορά.

Τα brands θα εμφανίζονται επίσης σε εικονικά καταστήματα στην «περιοχή της μόδας» που χτίζεται αυτή τη στιγμή στην Decentraland. Κατά την επίσκεψή τους σε ένα εικονικό κατάστημα, πιστεύεται ότι οι καταναλωτές «θα μπορούν να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να δουν μια ρεαλιστική 3D απόδοση του αντικειμένου να εμφανίζεται στον φυσικό τους χώρο στο σπίτι, μέσω μιας κάμερας smartphone».

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω την εβδομάδα μόδας Metaverse;

Σε αντίθεση με τα μεγάλα φυσικά show μόδας, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει την εβδομάδα μόδας Metaverse — αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Πρώτον, θα χρειαστείς ένα πορτοφόλι Ethereum (κρυπτονομίσματα) για να αγοράσεις ρούχα NFT ή παρόμοια. Ενώ οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ανοιχτή πρόσκληση, ορισμένα brands φέρεται να έχουν κάνει αίτημα σχετικά με την πρόσβαση VIP ή τις θέσεις της πρώτης σειράς – που σημαίνει ότι η συμμετοχή στα avatar της A-List είναι λίγο δύσκολη.

Λέγεται επίσης ότι η συνολική εμπειρία μπορεί να μειωθεί εάν αποφασίσεις να συμμετάσχεις μέσω φορητού υπολογιστή ή συσκευής tablet, και καθώς πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις κάποιες δυσλειτουργίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας έρχεται στο Metaverse και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα