Ο Πούτιν καλεί σε πραξικόπημα τον ουκρανικό στρατό- Χάος στο Κίεβο

17:43 25/2/2022 - Πηγή: iPop

Να κάνει πραξικόπημα ο ουκρανικός στρατός καλεί ο Πούτιν, ενώ την ίδια στιγμή είναι άγνωστο το εάν θα γίνει διαπραγμάτευση με τον Ζελένσκι. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

«Ξύπνησα από μια μεγάλη έκρηξη σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν πόλεμος»: Το εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου μέσα από τα μάτια των Ουκρανών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε πως θα ήταν πιο εύκολο

να μιλήσει μαζί τους παρά με τους «ναζί που έχουν καταλάβει το Κίεβο». Παράλληλα, τους κάλεσε να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες».

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο

Ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνέχεια έδωσε τα συγχαρητήριά του για την «αποτελεσματικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ενεργούν έντιμα και ηρωικά».

Στο μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε το Μινσκ ως τόπο διαπραγματεύσεων και αντιπρότεινε την Βαρσοβία, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τη Μόσχα. Έκτοτε, ο Ζελένσκι δεν έχει επικοινωνήσει με τη Μόσχα.

Κι ενώ ο Πούτιν καλεί να κάνει πραξικόπημα ο ουκρανικός στρατός, στο Κίεβο επικρατεί το χάος

Ο ρωσικός στρατός έχει καταφτάσει στο Κίεβο και βομβαρδίζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ ηχούν σειρήνες πολέμου και οι πολίτες πανικόβλητοι τρέχουν να σωθούν. Ουκρανικά τανκς έχουν μπει στο Κίεβο να το υπερασπιστούν.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de halk, siren sesleri eşliğinde panik halinde metro istasyonlarına koşuyor #StopPutin pic.twitter.com/oMvFeNiPsi

chef cetinkaya (@chef_cetinkaya) February 25, 2022

Παράλληλα, διένειμαν 18.000 τουφέκια στους πολίτες στο Κίεβο για να πολεμήσουν.

Η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν περίπου 2.800 στρατιώτες, 80 τανκ, 56 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και φωτιά το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στο Chernigov:

The building of the Security Service of #Ukraine in #Chernigov is on fire. pic.twitter.com/zUzEumPDeY

— NEXTA (@nexta_tv) February 25, 2022

#Kyiv, Troyeshchyna district. pic.twitter.com/2b7z1RZgsd

— NEXTA (@nexta_tv) February 25, 2022

Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι Έλληνες ομογενείς και το προσωπικό της πρεσβείας αναχωρούν οδικώς από την πόλη. Τα γενικά προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργία, προς το παρόν.

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Πούτιν καλεί σε πραξικόπημα τον ουκρανικό στρατό- Χάος στο Κίεβο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα