Μ’ αυτές τις καθημερινές δραστηριότητες καις περισσότερες θερμίδες απ’ όσο νομίζεις!

13:36 5/11/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν δραστηριότητες που καις θερμίδες περισσότερες απ’ όσο νομίζεις. Ακόμη κι αν δεν έχεις μια μέρα χρόνο για γυμναστική, μια από τις παρακάτω δραστηριότητες θα σε βοηθήσει να μην χάσεις τη φόρμα σου αλλά και να χάσεις μερικές θερμίδες. 

Δραστηριότητες που καις θερμίδες περισσότερες απ’ όσο νομίζεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι, τις κάνεις σχεδόν καθημερινά και πρέπει να συνεχίσεις να τις κάνεις!

Φυσικά, το πόσες θερμίδες θα χάσεις από την κάθε δραστηριότητα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως το βάρος σου, την ηλικία και την ένταση της δραστηριότητας.

Δραστηριότητες που
καις θερμίδες και δεν το αντιλαμβάνεσαιΠήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά

Μην παίρνεις το αμάξι με την πρώτη ευκαιρία, αν ορισμένες μετακινήσεις μπορείς να τις κάνεις με το ποδήλατο.

Πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά κι αυτό θα έχει όχι μόνο θετικό αντίκτυπο στην υγεία σου και στο σώμα σου αλλά και στο περιβάλλον.

unsplash/Dewang Gupta

Πολύ περισσότερο, τα πόδια σου θα δυναμώσουν, η καρδιά σου θα χτυπά πιο δυνατά κι αυτό θα σε κάνει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Και σίγουρα πιο πολλές από το να οδηγούσες μέχρι το γραφείο. Αν, λοιπόν, αυτό είναι εφικτό, πάρε το ποδήλατο ή περπάτα.

Πόσες θερμίδες θα χάσεις;  480/596/710

Κηπουρική

Ναι, η κηπουρική είναι μέσα στις δραστηριότητες που σε βοηθούν να χάσεις μερικές θερμίδες, ειδικά αν μεταφέρεις φυτά, κουβαλάς βαριά πράγματα ή ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά.

Κι αν θέλεις να το δεις ως γυμναστική… κάνε πιο γρήγορες κινήσεις, επικεντρώσου σε αυτό που κάνεις και προσπάθησε να βάλεις όλο σου τον κορμό σε κίνηση. Παράλληλα, άλλαξε χέρι όταν χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για να μην πιαστείς αλλά και για να γυμνάσεις και τα δύο σου χέρια.

Πόσες θερμίδες θα χάσεις; 270/334/400

Σεξ

Ίσως και μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες που καις θερμίδες και το απολαμβάνεις. Έρευνες έχουν δείξει, πως όταν κάνεις σεξ χάνεις θερμίδες.

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco

Ενώ τα ακριβή στοιχεία μπορεί να διαφέρουν, οι έρευνες διαπίστωσαν ότι η μέση ενέργεια που δαπανάς κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περίπου 3,1 kcal / λεπτό για τις γυναίκες και 4,2 kcal / λεπτό για τους άνδρες.

Πόσες θερμίδες καις; 186 γυναίκες / 253 άνδρες

Ποιο περπάτημα; Η πιο απλή κίνηση για να χάσεις θερμίδες!

Φιλιά

Πριν το σεξ έχουν προηγηθεί τα φιλία με τα οποία επίσης, χάνεις θερμίδες. Μπορεί όταν φιλάς τον σύντροφό σου να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι, αλλά πραγματικά μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες!

Αναλόγως το είδος του φιλιού και το πώς λειτουργούν οι μυς του προσώπου. Δεδομένου ότι το φιλί περιλαμβάνει την συμμετοχή των μυών στο πρόσωπό σου, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες από ότι θα έκαιγες αν ήσουν σε ηρεμία.

Αναλόγως και τον ρυθμό, οι θερμίδες που μπορεί να κάψεις ποικίλλουν.

Πόσες θερμίδες καις; 120/180/240

Καθαρίζεις τα φύλλα

Όλα αυτά τα φύλλα που έχουν μαζευτεί στην αυλή σου, στο μπαλκόνι σου είναι για καλό!

Μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες απλά καθαρίζοντας αυτά τα φύλλα που πέφτουν!

Για να αυξήσεις την ένταση, μπορείς να το κάνεις όσο πιο σκληρά για ένα λεπτό, μετά να ακολουθήσεις πιο ήπια ένταση για ακόμη ένα λεπτό. Να εναλλάσσεις δηλαδή την ένταση μέχρι να τελειώσεις με το καθάρισμα.Θα έχεις μια καθαρή αυλή και θα έχεις κάνει και την προπόνηση της ημέρας.

Πόσες θερμίδες καις; 240/298/356

Πλύνε το αμάξι σου

Πλύνε μόνος σου το αμάξι σου! Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα κάψεις αρκετές θερμίδες, θα γλιτώσεις μερικά χρήματα και θα είσαι πιο προσεκτικός με το όχημά σου γιατί .. πάλεψες για να το πλύνεις.

unsplash/Norbert Buduczki

Πόσες θερμίδες καις; 270/334/400

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα αποκαλύπτει πώς να κάψεις διπλάσιες θερμίδες με μια κίνηση

Photo: unsplash/Catt Liu

Το άρθρο Μ’ αυτές τις καθημερινές δραστηριότητες καις περισσότερες θερμίδες απ’ όσο νομίζεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα