«Ραβασάκια» απ’ την Τροχαία για παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες

09:31 5/11/2019 - Πηγή: iPop

Ξεκινούν τα «ραβασάκια» απ’ την Τροχαία για παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες. Ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια για θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι 1.209 ευρώ.

Έτσι ξεκινούν και τα «ραβασάκια» για παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτό το χαρτί, εκτυπώνει τις παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες και τις στέλνει απευθείας στην Τροχαία, κι απ’ την Τροχαία οι παραβάσεις

καταλήγουν στους παραβάτες, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Πλέον οι λεωφορειολωρίδες χρησιμεύουν δυστυχώς περισσότερο για να παρκάρουν αυτοκίνητα, παρά για να εξυπηρετούνται τα λεωφορεία και να πηγαίνουν πιο γρήγορα.

Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, ο ΟΑΣΑ λαμβάνει τα μέτρα του: Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και τα πρόστιμα επανέρχονται.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η κάμερα του καναλιού κατέγραψε πολλές παραβάσεις σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Ιερά Οδός, στο ύψος του Αιγάλεω, η λεωφόρος Αλεξάνδρας, κλπ.

«Λόγω της κατάληψης των λεωφορειολωρίδων υπάρχουν καθυστερήσεις σε ώρες αιχμής, που μπορούν να φτάσουν τα δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά, ανάλογα με τη λεωφορειακή γραμμή», σχολίασε στο STAR ο Φώτης Νικολακόπουλος, οργανωτικός γραμματέας.

Πλέον, όμως, η κατάσταση θα αλλάξει αφού ο ΟΑΣΑ δεν έχει σκοπό να συνεχίσει να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να καθυστερούν τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια οι κάμερες υπολειτουργούσαν, αφού τόσο στον ΟΑΣΑ, όσο και στην Τροχαία υπήρχε έλλειψη προσωπικού.

Στην Αθήνα υπάρχουν δώδεκα κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα τελευταία χρόνια κόβονται 100 κλήσεις το μήνα για τη σχετική παράβαση, ενώ το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων που αλλάζουν

Το άρθρο «Ραβασάκια» απ’ την Τροχαία για παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα