Κορονοϊός: Νέα άρση μέτρων και η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

18:53 28/5/2021 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση σε περαιτέρω «χαλάρωση» στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό οδηγούνται οι εξελίξεις στη χώρα, με τις αποφάσεις των ειδικών να αφορούν το άνοιγμα των γυμναστηρίων αλλά και τα ειδικά μέτρα προστασίας που θα ισχύουν για γάμους, δεξιώσεις αλλά και για στοχευμένες αλλαγές στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, όπως είπε ανοίγουν τα γήπεδα 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ακόμα, θα διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Επιπλέον, οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα ξεκινήσουν με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική. Στο λιανεμπόριο αυξάνεται η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο. Από 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές.

Επίσης ανακοινώθηκε και η αλλαγή στις συγκεντρώσεις σε θρησκευτικούς χώρους σε 1 άτομο ανά 15 τ.μ από 25 τ.μ που ήταν αρχικά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθούν εκ νέου τα θέματα σχετικά με την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας αλλά και τη μουσική στην εστίαση.

Το νέο «όπλο»

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από 31/05 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο.Συγκεκριμένα, στο covid19.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες.

Συγκεκριμένα στο covid19.gov.gr θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:Τον δείκτη θετικότηταςΤον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000Την πορεία των κρουσμάτωνΤον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχήΧρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.Εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Νέα άρση μέτρων και η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα