Δοκίμασε αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο και θα ξεχάσεις τη ceasar μια για πάντα

16:37 28/5/2021 - Πηγή: iPop

Ποιος σου είπε πως η μόνη ωραία σαλάτα με κοτόπουλο είναι η ceasar; Μέγα λάθος! Σίγουρα η ceasar είναι η πιο safe επιλογή για σαλάτα με κοτόπουλο, ωστόσο θα σου προτείνω μία απίστευτη συνταγή, η οποία μπορεί να σου αλλάξει την κοσμοθεωρία και να «αφήσεις πίσω» την πιο διαδεδομένη σαλάτα

με κοτόπουλο. Για να μην πολυλογώ, όμως, η συνταγή που θα μάθεις είναι για σαλάτα κοτόπουλου με σύκα.

Αρχικά, να σε διαβεβαιώσω πως θα διάβασες σωστά. Ναι, σύκα ήθελα να γράψω, αλλά είμαι σίγουρος πως σε παραξένεψε πάντως η ιδέα μου. Μην αγχώνεσαι. Το κοτόπουλο, αν και είναι υλικό που θέλει σωστή διαχείριση τόσο στην προετοιμασία του όσο και στο ψήσιμο του, αποτελεί ένα υλικό που μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά που δεν σχετίζεται μεταξύ τους. Ένα από αυτά είναι και το σύκο, το οποίο δίνει μια extra γλυκύτητα στο κοτόπουλο και η μίξη τους προκαλεί στον ουρανίσκο σου πάρτυ.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη σαλάτα κοτόπουλου με σύκα:4 σύκα φρέσκα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο, κομμένο σε μικρούς κύβους1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα1 αγγούρι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη1 κουτ. γλυκού σουσάμι αλάτι, πιπέριΓια τη σάλτσα γιαουρτιού200γρ. γιαούρτι στραγγιστό3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού1 κουτ. σούπας δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένοΠώς θα φτιάξεις τη συνταγήΑναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι και ανακατεύουμε εκ νέου.Στρώνουμε τα φύλλα της ρόκας σε στενόμακρη πιατέλα και τοποθετούμε εκεί το μίγμα της σαλάτας. Από πάνω τοποθετούμε τα κομμένα σύκα.Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρουμε, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα, και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δοκίμασε αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο και θα ξεχάσεις τη ceasar μια για πάντα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα